ГЕРБ: МВР ни кара да не вярваме на очите си, искаме международни наблюдатели на изборите

---
17.11.2013 / 13:11

Пресцентърът на деполитизираното МВР в последните дни играе ролята на ПР агенция на БСП и ДПС. То започна да разпростравява невярна информация за анти-правителствените протести още от самото им начало, за да ги омаловажи. В последните си съобщения обаче МВР премина границата на допустимото и вече ни залива с откровенни лъжи.

Последователно, постоянно и упорито деполитизираното МВР функционира и като партиен пресцентър. Преди дни то разпространи документ, в който вместо да информира на събитията, се даваха указания как да бъде омаловажен и изопачен студентският протест. Съдържанието на тези „опорни точки“ разкри механизма, с който БСП и ДПС манипулират общественото мнение чрез клевети, обидни тълкувания и откровени лъжи.

МВР на правителството Орешарски работи като министерство на пропагандата от тоталитарно време. На фона на морето от снимки и видео материали в социалните мрежи, на директни телевизионни излъчвания и хиляди участници, пресцентърът на МВР съобщи абсолютно неверни факти за броя на присъстващите на двете основни събития на 16-ти ноември.

Според МВР на митинга на БСП е имало 50 000 граждани. Снимките показват, че на посоченото място физически не би могло да има толкова хора и те са поне 5 пъти по-малко:

Да приемем максимума - че са напълнили "Цариградско шосе" до Полиграфическия. Това, според google maps са около 570 метра. Широчината на булеварда е 20 метра. Това прави площ от 11400 квадратни метра. На един квадрат се събира по един човек. Тоест, ако приемем, че контра-туристите са били и в локалното, и между мантинелите, се получават около 11 хиляди човека; ( това написаха хиляди в социалните мрежи вчера)

 

В същото съобщение числеността от 15 000 на митинга на ГЕРБ в Пловдив е подценена поне три пъти. Но отново снимките показват най-убедително реалността.

Дезинформацията, която МВР си позволява да разпространява в официални съобщения е сред основните причини за нарастващата липса на доверие в нейните служители и в техните действия. Нашата тревога е, че предоставяйки невярна информация за граждансите протести, МВР вече не може да разчита на доверие и по отношение на информацията за основните си правозащитни функции.

Демонстрирайки свръхсила към мирно протестиращи граждани и разпространявайки лъжи като официална информация, МВР задълбочава не само недоверието към себе си, но и към държавата. Наш обществен дълг е да опровергаваме всяка лъжа и да разкриваме същността на манипулациите, които правителството си позволява, за да удължи своето обречено присъствие.

ГЕРБ организира своя първи антиправителствен митинг не за да преброи своите симпатизанти, а за да ги окуражи и подкрепи, да им покаже, че има партия, която може да застане срещу днешното нежелано управление.

Преброяването на митингите е утешително занимание на ръководствата на БСП и ДПС. Всичките им усилия да съберат хора очевидно не успяха и за това се наложи МВР да разпространява лъжи.

Ние знаем, че неизбежните скорошни избори ще покажат най-точно числеността на подкрепата за всяка от партиите. Заради окончателно загубеното доверие към МВР обаче смятаме, че в България вече не могат да се проведат свободни, честни и нормални избори. Затова ПП ГЕРБ още от сега заявява, че ще поискаме от всички международни институции да изпратят свои наблюдатели при провеждането на евроизборите през 2014 г., както и на предсрочните парламентарни избори.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев