Над 52 000 членове и симпатизанти на ГЕРБ поискаха оставка на правителството на Орешарски

---
16.11.2013 / 14:50

Орешарски е държавен служител. Той е на партиен митинг на БСП. Следователно той трябва да бъде уволнен, трябва да си подаде оставката. БСП се докара до там, че сама и митинг не може да направи. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред 52 хиляди членове и симпатизанти, на националния митинг на партията в Пловдив. Борисов благодари на присъстващите, които го посрещнаха с мощни скандирания "Бойко, Бойко!", а речта му бе прекъсвана многократно с викове "Оставка!", по адрес на правителството.

 

„Искам да се извиня на гражданите на град Пловдив, които не мислят като нас, за притеснението, но ще бъдем кратки. Днешният митинг сме го направили в Пловдив, защото в София има футболно дерби, има агитки по улиците, има други протестиращи, студенти, други митинги и разбира се – и контрапротест на управляващите”, посочи Бойко Борисов. Той заяви, че ГЕРБ е партия, която има своята кауза, ГЕРБ е единственият препъни камък на БСП и ДПС. „Искам да ви помоля, когато се дават такива обидни квалификации към симпатизантите на една партия, те не го заслужават. Като партиен лидер се радвам, че Станишев е лидер, вече десет пъти го побеждавам. Виждате, че БСП я докараха до там, че не може сама да направи митинг. Ако не е батко Доган, да им композира влак за София, да им ги докара… БСП сама и митинг не може да направи”, заяви още лидерът на ГЕРБ. Борисов бе приветстван с възгласи „Бойко”. Той каза, че няма да прости на хората, които са пратили протестиращи да обградят дома му в Банкя и да не пускат да излезе. Според него това означава, че няма ред в държавата. По негово време такова нещо не се е случвало – да обграждат хората в домовете им.

 

Бойко Борисов попита защо ги няма тук социолозите и политолозите, които казват, че ГЕРБ си заминава, че ГЕРБ умря, че БСП са повече. „Къде е платената социология да погледне тук, този площад?“, попита Борисов. Той призова симпатизантите на ГЕРБ и политическите опоненти за повече разум. „Както са я подкарали с тази полицейщина, с това да притесняват хората, да ги бият, да ги уволняват. Ще докарат до там да се изправят два митинга един срещу друг и това ще е пагубно за България”, категоричен бе председателят на ПП ГЕРБ. Докато управлявах 4 години, това беше една уважавана държава. Председателят на ПП ГЕРБ призна, че е допуснал много грешки, но никой не се е родил научен. И се кълна, че съм извадил много сериозни изводи и поуки“, допълни той. По думите му хората са много изнервени, но никой не е успял, когато яростта и гнева са взели превес. „Затова моля да не разделяме народа! За пореден път призовавам лидерите на другите партии – да не разединяваме народа и все пак да пазим някакви граници“, подчерта председателят на ПП ГЕРБ. Бойко Борисов поднесе извинение на студентите, които биват затрупвани с най-гнусни епитети. ,,Ние ги подкрепяме, те са будни деца, които искат промяна. Но по никакъв начин не се месим в тяхната работа“, допълни още Борисов.

 

„Толкова хора ми казват, защо не ги ометеш, защо не ги смачкаме – не! Демокрацията е казала, че може да направим митинг и ние правим митинг“, обясни Бойко Борисов. Той посочи, че управляващите я докараха до там, да не могат политическите лидери да идат на работа и да излязат от дома си. „Да питам Станишев, Доган, Местан, когато управляваше ГЕРБ, кога някой не ги е пускал да излязат от домовете си? Като гледам днес площадът е пълен, улицата е пълна, не можем ли да намерим стотина души, които да отидат и да викат пред техните домове”, попита Борисов и посочи, че днес тези наглеци са си сложили на митинга „Не на омразата”, а именно те я насаждат. „Ние ли отидохме пред техните домове, да ми поболеят детето сега. Искам да ги предупредя, че ако детето не ми се оправи от това, което му причиниха, няма да имам пощада към тези хора. Конституцията е написала, че частната собственост е свещена, личният дом е личен, който иска да протестира. Кога ГЕРБ е ходил по домовете на хората? А Държавна сигурност ходеше ли по домовете на хората? Е, кой реално управлява държавата? Те възстановиха Държавна сигурност, в най-тежкия й вид. Надявам се, че българската прокуратура, съд, всички институции, ще изпълнят своето конституционно право да защитават всеки гражданин на България”, категоричен бе Бойко Борисов и съобщи, че е завел над 15 дела, а парите ще ги раздаде на нуждаещите се.

 

Председателят на ПП ГЕРБ подчерта, че личната му мотивация да направим България по-добро място за живеене е останала. „По никакъв начин няма да ме откажат с тези потери, които са пратили след мен. По никакъв начин, тези, които ме познават знаят, че когато с мен се отнасят добре, но когато ми посягат по този начин, искам много да пожелая на детето ми да се оправи. Когато ми посягат по този начин, не искам да ми се сърдят. Те прекрачиха първи тази граница“, предупреди Борисов. „Когато виждам това, което сте направили, мога само да ви дам дума, че няма да ви предам, няма да ви изоставя, каквото и да ми струва това. България е в ЕС, България е в Европа, България не е сама. Тя рано или късно, ще излезе от това блато, в което Станишев, с меката си политика, на възпитана дама, доведе да се случи днес в България. На всички партии пожелавам успех на предсрочните избори, които е задължително да бъдат проведени”, подчерта Бойко Борисов пред десетките хиляди граждани на централния площад в Пловдив.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев