Кметът на Мечкарево: Интересът към зимния събор става все по-голям

---
26.12.2013 / 13:38

Интересът към зимните празници в село Мечкарево става все по-голям от година на година, заяви кметът на селото Георги Стоянов по време на откриването на 14-то издание на Регионалния фолклорен събор “Зимни празници Мечкарево-2013 г.” Кметът информира, че тази година в проявата са се включили над 300 самодейци от 30 състава от общините Сливен, Ямбол, Нова Загори и други населени места. Те представят всички зимни обичаи от Игнажден до Бабинден и автентични коледарски песни.

 

Георги Стоянов приветства участниците и гостите, като пожела новата 2014 г. да донесе на всички здраве, радост и много усмивки във всеки дом.

 

Съборът се организира от Община Сливен, кметството и читалище “Просвета-1925” в Мечкарево. Целта на фолклорната надпревара е да стимулира проучването на традиционната зимна обредност на локално и регионално равнище и да популяризира фолклорното изкуство сред младите хора. Жури с председател етнологът Владимир Демирев оценява през целия ден участието на съставите в пресъздаването на зимната обредност.

 

Сред официалните гости на събитието беше народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева. Присъстваха още координаторът на структурите на партията в областта Марин Кавръков, общинските съветници Здравко Костадинов и д-р Димитър Павлов.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев