Десислава Танева, ГЕРБ : 2013 г. - година на лъжливите обещания на управляващите

Десислава Танева
13.01.2014 / 18:16

Изминалата 2013 г. беше годината за обещанията, които не бяха изпълнени от управляващите, заяви на пресконференция народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен и областен председател на партията Десислава Танева. Сред тези обещания е строителството на АЕЦ Белене, за което, по инициатива на БСП, бяха похарчени милиони за рефрендум, но след като вече партията управлява, централата няма да се строи. Друго неизпълнено, а широко прокламирано по време на изборите обещание, е свързано с разкриването на 250 000 работни места. „Година по-късно какво е положението? Безработицата е увеличена с пункт и половина...Не само, че няма разкрити 250 хиляди работни места, а има закрити 30 хиляди. В края на миналата година казаха, че за новата година още 250 хиляди… сякаш предишните обещани бяха открити… Несериозно е! Неизпълнено обещание е и въвеждането на семейното подоходно облагане. 2013г. беше годината, в която всички предизборни обещания на БСП бяха лъжа. В предизборната си платформа заложиха отмяна на пенсионната реформа на ГЕРБ. Стигнаха до „замразяване, с признанието и на самия министър, че ако отменят изцяло реформата, няма да могат да се плащат и минималните пенсии. Едно много сериозно лъжливо обещание..”, каза Танева.

Тя допълни, че надеждата й през 2014 година е свързана с това политиците да проявят разум и да се предприемат решения и действия, които биха успокоили обществото и държавата. Нужно е сформиране на управление, което да приема по-голяма част от обществото и което би довело до подобрение на благосъстоянието на хората. „Всичко това, за да се случи, има едно единствено решение - провеждане на предсрочни избори и постигане на споразумение между партиите относно политики, така, че да се постигнат целите, за които говорим. Да се продължава управлението по този начин е въпрос само на краткосрочно време, което в дългосрочен план е време за държавата”, беше категорична Танева.

 

 

През новия политически сезон ГЕРБ ще отстоява политиките, заложени в предизборната платформа, по която и да е от секторните политики. По отношение на сектор „земеделие” ще бъдат отстоявани принципите за поощряване на частната инициатива и работата на пазарен принцип, каза депутатът.

Десислава Танева критикува отношението на местната власт в Сливен към кметове на населени места, които са избрани от ГЕРБ : „Наблюдавам едно много партизирано управление. Нито едно предложение на кмет на населено място от ГЕРБ не е изпълнено за това управление. Има села, на които кметовете са избрани от БСП и се асфалтират улици дори в ромските махали, а не се изпълняват дори и елементарни искания от кметове на ГЕРБ. „ГЕРБ никога не си е позволявал нито в национален, нито в местен план да работи така. Това е отживелица и е неправилно като управление. Следва да има последователност в политиките и действията спрямо всички населени места в общината. Навсякъде живеят хора и следва да има принципно отношение”, каза Танева.

На журналистически въпрос подкрепя ли се увеличението на заплатите на общинските съветници, тя заяви, че групата на ГЕРБ не е дискутирала този въпрос. Според нея, най-вероятно решението в Общинския съвет зависи от управляващото мнозинство на кмета - БСП и съветници от различни фракции, които гласуват с БСП. Тя припомни, че законовата възможност за увеличаване на възнагражденията на общинските съветници е приета по предложение на БСП и не смята, че това увеличение кореспондира с нивото на доходите на населението. „Не мога да си представя, че в град и община като Сливен, с по-висока безработица от средната в страната, със значително по-ниски доходи, отколкото доходите в страната, следва да се гласуват заплати два пъти по-високи от тези в столичния общински съвет”, допълни народният представител.

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев