Решения на ГОС на ГЕРБ-Сливен от редовно заседание на групата

03.02.2014 / 18:00

На свое редовно заседание, проведено на 03.02.2014 г. Групата общински съветници от ПП ГЕРБ-Сливен взе следните решения :

 

1.Остро осъжда поведението на общинския съветник от Групата на ГЕРБ Руси Големанов по време на последното заседание на Общинския съвет от 30 януари 2014 г. Не можем да позволим от трибуната на местния парламент да се отправят обидни квалификации, преминаващи всякакви граници на приличие и възпитание, към починал общински съветник. Съвсем основателни са обществените реакции на възмущение, предизвикани от непремереното изказване на г-н Големанов. Недопустимо е общински съветник, представляващ голяма и авторитетна политическа партия да си позволява волности от подобен характер. Партия ГЕРБ не толерира подобно поведение, потъпкващо общоприетите норми на общуване, благоприличие и добър тон. Предвид гореизложеното, г-н Руси Големанов бе изключен от Групата на ГЕРБ в Общинския съвет.

 

2.ГОС на ГЕРБ-Сливен ще инициира процедура по чл. 57 от Наредбата за символиката за отнемане на званието „Почетен гражданин на Сливен” на г-н Руси Големанов. Смятаме, че с поведението си той уронва престижа не само на една политическа сила, а на целия Общински съвет и доброто име на Сливен.

 

3.Групата общински съветници от ПП ГЕРБ в Сливен ще предложи на Общинския съвет гласуваното увеличение на възнагражденията на общинските съветници да бъде намалено два пъти от възможно допустимото по закон, който бе приет по предложение на „новата тройна коалиция”. Общият размер да не може да бъде повече от 35 на сто от възнаграждението на председателя на ОС. Считаме, че такава политика на съпричастност в посока намаляване на възнагражденията, трябва да бъде възприета и от общинското ръководство. Призоваваме кметът на общината да предложи неговото възнаграждение да бъде в размер на 1 000 лв. месечно. Общинските съветници от ГЕРБ потвърждават категорично заявените си намерения да отделят голяма част от възнагражденията си за благотворителност.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев