Бойко Борисов към управляващите: Колкото по-дълго стоите на власт, толкова по-тежко ще паднете

---
06.02.2014 / 12:56

Колкото по-дълго стоите на власт, толкова по-тежко ще паднете и никога повече няма да се върнете. Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по адрес на управляващите от БСП, ДПС и Атака. В Народното събрание Борисов проведе среща с представителите на Инициативния комитет за събиране на подписи в подкрепа на предложения от президента Плевнелиев референдум по изборни въпроси – проф. Георги Близнашки и проф. Калин Янакиев.

 

„Аз съм поел няколко ангажимента към тях, при изричното условие, ако те го пожелаят или ни го поискат след среща с останалите партии, които искат референдум. Ако пожелаят, да подпомогнем техния щаб или това, което правят, с финанси, технически възможности. Поел съм ангажимент, че ГЕРБ ще направи всичко възможно да събере поне 500 000 гласа. За целта утре в Казанлък събирам всички кметове и областните координатори на партията”, обясни Бойко Борисов. Според него за ГЕРБ е голяма чест, че такива изтъкнати професори пожелаха партията да ги подкрепи. „Проф. Близнашки винаги е бил от страната на БСП, а Янакиев не е крил пристрастията си към ДСБ. В инициативния комитет няма нито един човек с пристрастия към ГЕРБ”, подчерта Борисов.

 

„Безумното предложение на Станишев за референдум по ядрената енергетика ни струваше 14 милиона лева, а тук става въпрос за нещо, което е абсолютно безплатно, а можем да чуем гласа на суверена. Кой има против? Ние сме солидарни с другите партии, изцяло сме на разположение, имаме партийна субсидия. Дори и инициативният комитет да предложи редакция в текстовете, ние ще се съобразим с тях”, категоричен бе Бойко Борисов. По думите му народните представители от ГЕРБ ще подкрепят искането на „Ранобудните студенти” да се замразят депутатските заплати в парламента, както беше 4 години.

 

По повод разпределените от правителството 500 милион лева по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, Бойко Борисов подчерта, че това е наказателна акция срещу кметовете на ГЕРБ и големите градове. „Има своето основание и биха могли да казват, че и в малките населени места живеят хора, затова съм склонен да приема аргументите им, но все пак градове с много малко жители или села на фона на София – 6 милиона лева, за Пловдив няма нито един лев, за Благоевград, Бургас, Габрово… Не ми се вижда много нормално разпределението, но това си е право на управляващите”, посочи председателят на ГЕРБ.

 

„Искам специално да благодаря на Сметната палата, защото и двата доклада за Министерски съвет и за отряд 28 са изключително коректни, точни и формулирани правилно. Всички полети на тези въздухоплавателни средства са платени надлежно, с фактури и никаква щета, а точно обратното – дошли са приходи в държавата. Тези въздухоплавателни средства, купени от Станишев, абсолютно не са правителствени, а само по книга са правителствени. Това са пътнически нискотарифни самолети и вертолети. Вертолетите сигурно са на 30-40 години. Не е ощетена държавата“, заяви Бойко Борисов, във връзка с проверката на полетите на „Авиоотряд 28“. Председателят на ГЕРБ посочи, че управляващите се опитват да отклонят с измислени теми, вниманието от скандала в Европейския парламент с фамилията на Станишев. „Тези дни гледам едни анимационни филмчета на Павката и Ментата. В темата на дебатите, когато в Европейския парламент се говори за нечувано нещо – да вземеш пари от Европейския парламент и после да ги връщаш, и то от фамилията на Станишев. За мен най-важното е, че фамилията на лидера на ПЕС е взимала пари и сега ги връща, и се задават въпроси за това в Европейския парламент”, подчерта Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев