ГЕРБ-Сливен номинира кандидати за евродепутати

---
28.02.2014 / 20:54

Събрание за издигане на номинации на кандидати за евродепутати проведе общинската организация на ГЕРБ-Сливен. Предложени бяха имената на Десислава Танева, Мария Габриел, Томислав Дончев и Ивелина Василева. Областният председател на партията Десислава Танева си направи отвод.

 

„Моят избор е да работя за Сливен и в сферата, в която имам опит. Като народен представител винаги се връщам в родния град и не съм имала желание да работя извън страната. Камъкът си тежи на мястото”, каза Танева и заяви, че Мария Габриел, Томислав Дончев и Ивелина Василева са достойни кандидати, с много добра експертиза и активно ще защитават интересите на страната ни в европарламента.

 

Мария Габриел е евродепутат от ГЕРБ и член на групата на Европейската народна партия. Координатор е на ЕНП в Комисията по права на жените и равенство между половете на Европейския парламент. На 19 октомври 2012 г. е избрана за заместник-председател на ЕНП Жени. През юни 2013 година Мария Габриел е отличена с наградата „Евродепутат на годината” в категория „Равенство на половете”. Мария Габриел е член още на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, Комисията по петиции, Съвместната парламентарна асамблея ЕС и страните от Африканския, Карибския и Тихоокеанския басейни. Заместник-член е на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

От началото на мандата си, Мария Габриел е българският евродепутат, който работи последователно и активно по въпросите на Общата селскостопанска политика на ЕС. В работата си отстоява: принципите за по-справедлива, гъвкава и опростена селскостопанска политика; подкрепа за животновъдите и пчеларите; подкрепа за малките и средни селскостопански производители.

 

Томислав Дончев беше министър по управление на средствата от Европейския съюз в правителството на ГЕРБ, а преди това – кмет на Община Габрово. Има магистърска степен по философия, с втора специалност журналистика. Специализирал е политически науки в Международното лятно училище по политически науки и международни отношения, Полша. Има специализация “Подпомагане на високотехнологични малки и средни предприятия и научно-развойни стартиращи фирми” в Института НЕГЕВ, Израел. Завършил е курс по бизнес-менторинг в Академията по бизнес менторинг, Оксфорд, Великобритания. Има магистърска степен по стопанско управление във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”.

 

Ивелина Василева - от август 2009 г. до края на мандата на правителството на Бойко Борисов е заместник министър на околната среда и водите с ресори - Оперативна програма „Околна среда“, предприсъединителна програма ИСПА, програмите по околна среда към Швейцарската програма и програмата на Европейското икономическо пространство, координация по въпросите на Европейския съюз и международно сътрудничество, управление на водите. Ивелина Василева е от Бургас. От 2007 г. е била зам.-кмет по евроинтеграция и екология в общината. Член на Българската асоциация по управление на проекти.

 

 

 

Още снимки от новината

---
Мария Габриел
Томислав Дончев
Ивелина Василева

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев