Конференция по проблемите на ромите се проведе в Сливен

---
28.03.2014 / 15:09

Областна конференция „Планиране на местни политики за интеграция на ромите” се проведе в Сливен. Проявата се организира от „Ромската академия за култура и образование”, в партньорство с Община Сливен.

 

От Областния информационен център представиха възможностите на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020” и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020”. Специален гост на конференцията беше Деан Колев от Център „Амалипе”. Той запозна присъстващите с общински планове за интеграция на ромите и възможностите за финансиране на проекти.

 

Конференцията беше открита от Стела Костова – председател Сдружение „Ромска академия за култура и образование”, председател на Постоянната комисия по образование в Общинския съвет и съветник от групата на ГЕРБ. Тя заяви, че програмите, по които може да се кандидатства, дават надежда за реализиране на дейности, водещи до по-спокоен и нормален живот на ромската общност. На форума бе поставен въпросът защо през годините не се случи така наречената интеграция и ромската общност продължава да има тежки проблеми. „С отрицание не се стига далеч. Искам нещата да се случват, да се случва добро за нашите граждани”, каза Костова. Тя цитира ститистически данни, според които ромите в България са повече от един милион. Според нея това не е заплаха, а потенциал и реална възможност нашата страна да има повече работници, повече студенти и ученици.

На конференцията присъстваха представители на областна администрация, общинските администрации в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, на институции, имащи отношение към проблемите на образованието, директори на училища, кметове на населени места.

 

Сред гостите на форума бяха председателят на Общинския съвет Мария Григорова, общинските съветници от ГЕРБ Галина Вучкова и Красимир Башлиев и координаторът на структурите на партията за региона Марин Кавръков.

Още снимки от новината

---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев