Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев: Протестът срещу управляващите да се трансформира в масов вот на евроизборите

---
07.05.2014 / 19:42

Евроизборите са първата стъпка към предсрочни парламентарни избори у нас. Огромното мнозинство от българските граждани нямаме вяра нито в парламента, изчерпал своя кредит на доверие - под 10%, нито в правителството - който има под 15% доверие. Това каза кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Андрей Ковачев по време на среща с граждани в София, в която участваха още кандидатите Ева Паунова, Георг Георгиев и Августина Цветкова. Андрей Ковачев призова протеста, предизвикан от ужасяващите манипулации на управляващите, да се трансформира в масов вот на евроизборите, чрез което да сепредизвикат предсрочни парламентарни избори у нас. По думите му това е много важно за България, за да не затъва народът допълнително в блатото на популизма, в обещанията, които могат да бъдат реализирани само с нови заеми, които някой трябва да плаща. „Загубата на доверие от страна на европейските институции към управлението в България допълнително правят страната ни неатрактивна за младите хора, които търсят своето щастие извън България“, подчерта Ковачев.

 

„Искаме да убедим колкото се може повече хора да гласуват на 25 май. Това е важно за България, защото имаме какво да наваксваме - изостанахме заради 45 години комунистическа диктатура, заради последвалите над 20 години преход , доминиран от задкулисието и от бившите комунисти“, подчерта Ковачев. Кандидатът за евродепутат бе категоричен, че европейските средства са единствената глътка свеж въздух за България, за конкурентоспособността й, за регионите й, които са най-изостаналите в ЕС. По думите му е важно представителите ни в ЕП да могат да отстояват в политическите си семейства българските национални интереси и призова гражданите да да не избират кресливи маргилизирани хора.

 

Андрей Ковачев посочи, че несъмнено най-ефективното използване на членството ни в ЕС са еврофондовете. Кандидатът за евродепутат заяви, че местната власт не трябва да бъде дискриминрана от централната власт, както е в момента. „Най-неприятно е спирането на еврофондовете - така беше при предишната тройна коалиция на Станишев, така е и при сегашната тройна коалиция между БСП, ДПС и „Атака“. Това трябва да бъде мотивацията на хората да отидат до урните на 25 май“, призова Андрей Ковачев.

 

Кандидатът за евродепутат Ева Паунова посочи, че главните приоритети на ГЕРБ са насочени единствено в посока развитието на България. По думите й страната ни може да бъде силна само когато има развити региони, в които населението да избере да остане и да упражнява дейност. Ева Паунова подчерта значението на достъпното и качествено образование за всички деца у нас. “В ГЕРБ винаги сме наблягали върху развитието на всяко населено място и това е видно от управлението ни. В момента наблюдаваме абсолютен геноцид по отношение на финансовите корекции, които са нанесени на определни общини по ОП“Околна среда““, посочи кандидатът за евродепутат. Ева Паунова беше категорична, че младите българи трябва да повярват в себе си и в своите възможности, защото само чрез инвестиране в техния потенциал могат да намерят своята реализация в България. „Ние, с нашата работа, ще подпомогнем младите да реализират бизнеса и семейството си в България“, заяви още Паунова.

 

Според кандидата на ГЕРБ Георг Герогиев изключително важно е да се мобилизират всички млади хора, които да излязат и да гласуват.“Нашата политика е насочена изключително към младите хора, на които залагаме много надежди. Както е казано с мъдростта на старите и със силата на младите можем да продължим и да стигнем много по-далеч“, отбеляза Георгиев. Кандидатът за евродепутат обясни, че на евроизборите България избира не просто представителите си в Европарламента, а представителството на държавата ни е Европа, както и това как искаме Европа да бъде представена у нас. „Ако искаме достойни хора, които да бъдат силният глас на България в Европа, които да бранят националните ни интереси, да се придържат към тях и те да бъдат водещото в политика им, нека да изберем номер 18 на 25 май“, призова Георг Георгиев.

 

Според кандидата от листата Августина Цветкова е важно всеки човек да осъзнае, че гласът му от изключително значение и наистина България няма време за губене, защото евроизборите предопределят бъдещето на страната ни. „Изборът е в Европа или извън Европа. Всеки трябва да отиде да гласува, за да се чувства отговорен за решенията, които ще се взимат. Надявам се изборите за ЕП да бъдат последвани и от предсрочни парламентарни избори, които да променят статуквото в България“, посочи Цветкова.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев