Мария Габриел: Нашата цел е да постигнем възможно най-висока избирателна активност

---
11.05.2014 / 22:23

„Нашата цел е да постигнем възможно най-висока избирателна активност. Само така всички български граждани ще изпратим много силен двоен сигнал. Най-напред ще изпратим сигнал, вътре в страната ни, че ние сме европейска страна, която иска да има демокрация и върховенство на закона, иска прозрачност и диалог с гражданите, иска визия за страната ни в Европа. От друга страна с висока избирателна активност ще покажем, че искаме силен Eвропейски съюз, общи европейски политики, Eвропейски съюз, който стои силно на международната сцена, но който се грижи за гражданите си''. Това заяви във Велико Търново кандидатът за евродепутат от ПП ГЕРБ Мария Габриел.

 

''ГЕРБ притежава най-добрия отбор, който ще помогне на България да продължи европейския път на развитие, защото тази последна година, в която управлява правителството на Орешарски и тройната коалиция БСП, ДПС и Атака, показаха, че не са способни да управляват добре и вече за всички е ясно, че не разполагат с доверието на Европа“, допълни по време на предизборното събитие на ПП ГЕРБ в областния град кандидатът за евродепутат от листата на партията Асим Адемов. Той посочи, че през през управленския мандат на ГЕРБ, партията е доказала, че може да бъде полезна с всичко, което е построила, с доверието, което е имала в Европейския съюз и с изключително добре подготвените кадри. „Ние обещаваме да сме честни и откровени. Няма да обещаем неизпълними неща, с които другите партии се опитват да привлекат гласоподаватели. Ние сме били и ще бъдем честни и откровени“, допълни Адемов.

 

„Кметовете на ГЕРБ са успешни. Но сега всички градоначалници са обезпокоени от невъзможността да се възползват от средствата от новия програмен период, заради неспособността на сегашното правителство“, заяви пред гражданите на Велико Търново председателят на предизборния щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. „За това казваме, че тези избори ще бъдат оценка за тяхното управление за тази една година”, допълни още той. Цветанов припомни, че на днешния ден преди година са започнали внушенията и пропагандата, задкулисията, които са повлияли върху изборния процес, въпреки което ГЕРБ е останала първа политическа сила. Според Цветанов есента е естествено да се проведат нови избори за национален парламент, тъй като държавата се отдалечава от европейската перспектива. „В нашия мандат имахме доверието на европейските лидери и европейската общност и направихме всичко възможно да се възползваме от тази европейска солидарност, а днес това не се случва”, посочи още заместник-председателят на ГЕРБ. Той обясни, че фактът, че германският канцлер Ангела Меркел е посрещнала лидера на партията Бойко Борисов, показва, че доверието е към ГЕРБ и ГЕРБ е силният глас в Европа.

 

По думите на водача на листата на ГЕРБ Томислав Дончев купената демокрация се реализира най-лесно с ниска избирателна активност. „Този, който не гласува, всъщност гласува, но неговият глас „за“ или „против“, неговата антипатия или симпатия е изразена от някой друг. Знам, че политиката е нелицеприятна, скучна, трудно говори с езика на младите, но особено младите е важно да гласуват. Ако те не са ангажирани и не изразят позицията си, тогава нараства тежестта на купения вот”, посочи още Дончев. Той коментира, че очаква да има купен вот и на тези избори и да се повторят провокациите от преди година. Водачът на листата Томислав Дончев бе категоричен, че Европейският парламент трябва да стане по-достъпен за българите, тъй като да не познаваш европейските институции не е въпрос на политическа неграмотност, а е въпрос на изпуснати възможности. „Във времена на силен евроскептицизъм, в някои държави-членки на ЕС, във времена на натиск, ще се борим да надделее разумът и да не изпадаме в ситуацията да харчиш повече, отколкото можеш”, посочи Дончев. Той обясни, че на седмата година от членството на България в ЕС, все още се поставя въпросът къде е нейното място. Според Томислав Дончев, без членството в ЕС, всяка една от страните щеше да живее в един много по-несигурен свят. Водачът на листата на ГЕРБ изказа мнение, че тезите на левите са опиянителни, но граничат с популизма. „Какво значи социална пазарна икономика? И ние сме за социалното подпомагане, но работните места не могат да бъдат подменени от социални помощи”, каза Дончев. Според него, България не е третирана по-различно от останлите страни-членки, тъй като Европа дава достатъчно възможности, а исторически проблем на България е, че не е успяла да се възползва от тях.

 

В откритата във Велико Търново предизборна шатра на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Мария Габриел, Ева Паунова и Асим Адемов представиха пред гражданите основните приоритети на кандидатите на ГЕРБ за членове на Европейския парламент.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев