ГЕРБ-Сливен организира шахматен турнир, посветен на 24 май

---
18.05.2014 / 18:20

Майски оупън турнир по шах се проведе в Сливен на 17 и 18 май. Той беше посветен на предстоящия празник 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Състезанието се организира от шахматен клуб „Темп” и Общинската организация на ПП ГЕРБ. Участваха над 20 шахматисти от Сливен, Ямбол и Нова Загора. На първо място се класира Живко Стойчев, втори е Димитър Въндев, а трети – Димитър Карапчански.

 

Народният представител и областен председател на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева връчи наградите и отправи своите пожелания за нови успехи на шахматистите. Тя увери, че областната организация на ГЕРБ ще продължава да подкрепя този спорт заради необходимостта той да се развива в Сливен, да се обучават млади хора, които да представят града ни в мащабни състезания. Танева изрази намеренията да ГЕРБ да подкрепи идеята турнирът да стане ежегоден. Освен това, се предвижда организирането през есента на състезание от по-висок клас с национално участие в Сливен.

 

Главен съдия на турнира беше м.с. Петър Гандев – съдия републиканска категория, съдиите Десимир Димитров и Николай Атанасов, със сътрудник Димитър Попов.

„Този турнир стана най-добрият, благодарение на участието на сериозни шахматисти”, каза видният сливенски шахматист Димитър Карапчански.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев