Бойко Борисов: Държавата фалира общините

---
21.05.2014 / 14:15

Държавата фалира общините. Орешарски обеща 250 хил. работни места, а всъщност има 40 хил. нови безработни и 7 млрд. нови кредити. Управляващите умишлено задържат цената на тока преди изборите. Това заяви пред представители на бизнеса в Стара Загора председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му, това са последиците от безумно управление на сегашното правителство. „Знам, че като взимаш кредити ги връщаш с лихвите. Никой не обича да му казват ,,ще работиш много, за да върнеш дълговете и да увеличиш производството”. Безотговорно е това което се случва“, категоричен бе Борисов. Той обясни, че инвеститорите ще станат два пъти по – малко, особено като слушат какво става с ЕРП-тата. Според председателя на ПП ГЕРБ държавата трябва да гарантира сигурност, но с тези огромни кредити и социални плащания, който управляващите обещават, това няма как да се случи.

 

От своя страна представителите на бизнеса се оплакаха от липса на чуваемост от страна на новите управляващи. Те обясниха, че искат приемственост, последователност и предвидимост, каквато е имало по времето на ГЕРБ. В отговор Борисов попита какъв е бил Сергей Станишев преди да стане премиер, за да говори с езика на бизнеса. Кой от управляващите е произвел или създал нещо? Кой се е трудил реално от всички лидери на партии, които искат да отидат в ЕП?

 

„Чувам от управляващите, че сте много добре, че вече не сте мачкани. Аз не си спомням по времето на ГЕРБ да сте били мачкани“, заяви още председателят на ПП ГЕРБ пред бизнеса. Той припомни как правителството на ГЕРБ е заварило спрени еврофондовете и даде за пример проекта за Дунав мост 2, който е бил провален от Тройната коалиция. Блокираха „Марица“, „Струма“ е безвъзвратно загубен проект, посочи още Борисов. Той обеща пред бизнеса, че ако ГЕРБ се върне в управлението, приоритет ще бъдат инфраструктурните проекти, земеделието и електронното правителство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев