Бойко Борисов: ГЕРБ има над 1500 общински съветници- затова е силен и не могат да ни бутнат

---
22.05.2014 / 09:59

„ГЕРБ има над 1500 общински съветници, затова не могат да ни бутнат. Затова ГЕРБ е силен. Когато ви питат за оценката на народа, тя е най-ясна – единствената партия, за втори пореден път, избрана на първо място е ГЕРБ“. Това заяви днес по време на посещението си в Хасково председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му в момента върви чудовищно купуване на гласове и всички знаят, че това е БСП. Пред гражданите на Хасково Борисов припомни как преди една година беше нарушено свещеното право на размисъл, по закон и конституция, в деня преди изборите. „Всички телевизии и медии излязоха със заглавие, че ГЕРБ в Костинброд прави нещо нередно. Една година след това, за което благодаря на главния прокурор, се оказа, че не е така. Сега телевизиите, не мога да си обясня защо по такъв услужлив начин, закриват откритите си репортажи за коя партия става въпрос в Бобов дол. Ние го говорим това от няколко дни, когато бях в Перник, наши симпатизанти, работещи там, излязоха и казаха, че се купуват гласове по схема. Предварително се дават пари, чрез заплатите, казва се всеки миньор какво трябва да направи”, допълни Бойко Борисов. „Аз аплодирам действията на прокуратурата, че се самосезира, но това е овче мълчание и опит на медиите да прикрият истинската партия, която още преди да са дошли изборите купува и подготвя цели схеми“, каза още председателят на ГЕРБ . „Всички знаят на кого са ТЕЦ-овете и кой купува, но как услужливо подхождат към БСП, а как подходиха към ГЕРБ“, посочи Борисов. Той допълни, че се надява и вярва в правораздавателните органи и в това, че те ще бъдат бдителни . „Ще бъде брутално. Поне 4 партии са се подготвили да купуват здраво. Надявам се до неделя да има задържани за купуване на гласове, не да казват на 25-ти вечерта, когато изборите са минали. Да не стане като в Костинброд. В събота трябва да ги задържат, защото се знае. Трябва да ги приберат”, допълни председателят на ГЕРБ.

 

Той посочи, че неслучайно се повтаря навсякъде, че купуването и продаването на гласове е престъпление. „Разпоредил съм на щаба, да предупреди, не че не знаят, не че биха се подвели да го правят, но понеже съм убеден, че тези ще се опитат да направят провокации, да вкарат и ГЕРБ в някоя мръсна игра. Казал съм им да ходят със зашити джобове. Този, който чуя, само за съмнение, ще бъде изгонен от партията“, заяви още Бойко Борисов.

 

Председателят на ГЕРБ посочи, че почти всяка година в страната ни има избори. „Затова политическите партии се готвят непрекъснато и всеки ден преди изборите работят така, че все едно са избори. Поне за ГЕРБ е така. Ние сме част от Европа и това е нашият парламент в Европа. Толкова важен, колкото и българският“, коментира предстоящия вот Бойко Борисов. По думите му Европейската комисия дори е по-важна от Министерския съвет, защото много повече пари, над 15-16 милиарда евро, през този програмен период ще разпредели Европейската комисия за България. „Комисарят, който ще бъде там, който ще бъде шеф на комисията, самите комисари, които ще бъдат по важните пера в Европейската комисия са изключително важни. Не случайно Европейката народна партия още на 27 май ни събират лидерите в Брюксел по тези теми“, посочи председателят на ГЕРБ.

 

В коментар за вътрешнополитическата ситуация в страната Борисов сподели, че най-правилното и морално от страна на Даниел Георгиев е да напусне парламента. „Иска ми се да не бъда много краен. ГЕРБ е кауза, в ГЕРБ се идва, ако имаш кауза.Георгиев няколко пъти ми се обади, след като говорих с баща му. След като излязоха и дадоха пресконференция с ръководството на парламентарната група. Мисля, че са наивни и детски обясненията, че минава покрай Бургас и там отишъл да се качи на сцената“, допълни Борисов. Той посочи, че два дни по-рано е имало събитие на ГЕРБ в морския град, но Георгиев не е дошъл да се качи на сцената. „Ако си в ГЕРБ - трябва да си в ГЕРБ, ако не си- по-добре отиди там, където имаш интереси, не искам да коментирам какви биха му били мотивите да бъде там. Това шикалкавене уронва престижа на ГЕРБ, на мен ми е изключително обидно, на мен такива хора не ми трябват в ГЕРБ”, заяви още Борисов. „Много рано тройната коалиция се разклати и не можах да очистя партията докрай от подобни хора. За това с радост, който иска да го вземе - да го вземе. Ако има грам истина в думите му, че той е член на ГЕРБ, че е в ГЕРБ, най-правилното и морално, от негова страна в този момент, след като натвори всички тези глупости, е да си подаде молбата и да напусне парламента. Въобще не искам да коментирам какви биха му били мотивите да е там”, допълни Бойко Борисов.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев