Бойко Борисов: Кворумът е задължение на управляващите. Пламен Орешарски да бъде любезен и да върне мандата

---
23.05.2014 / 12:45

„Всичките им лъжи на управляващите няма къде да се скрият, затова се скриха от вота“. Това коментира днес в Народното събрание председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по повод проваленото извънредно заседание на парламента. „Безспорно е, че те са едни страхливци, но това не ме учудва. Така или иначе не идват на работа месеци наред, така или иначе се вижда подкрепата за правителството – няма и 19 депутати. Виждате, че тройната коалиция действа в синхрон – кога да има и кога да няма заседание, вместо в днешния ден да блеснат всичките им лъжи. Ясно е и аз се радвам, че е станало ясно, че това правителство, тази тройна коалиция, трябва да си замине незабавно”, допълни Борисов.

 

Той уточни, че вотът на недоверие към кабинета е внесен в петък и е било възможно да се свика заседание в друг ден от седмицата. Борисов припомни и, че по време на управлението на ГЕРБ никога не е питал друга партия да осигурява кворума в Народното събрание. „Кворумът е задължение на управляващите. Когато получих мандат от президента, защото нямах кворум в парламента, върнах мандата. Пламен Орешарски да бъде любезен и да върне мандата, както аз, ако това е неговата подкрепа“, заяви Борисов.

 

„След като нямат кворум и им трябва ГЕРБ, да върнат мандата – нови избори и тогава пак ще си говорим за управление“, посочи още председателят на ГЕРБ. Той заяви, че присъствието на Местан и Станишев в парламента е показателно, че вече не управляват партиите си. „Това показва, че те не могат да си съберат партиите“, уточни Борисов. Той посочи, че ще използва изборите, за да разберат хората, какъв ужас са направили управляващите в енергетиката. „ГЕРБ управлява три години и половина енергетиката. От 90-та до сега да видим всички пасиви и активи, тези партии колко пъти са се изредили да управляват енергетиката. Ако те бяха спокойни за вота, щяха да ни дадат данните от БЕХ и НЕК, щяха да дойдат днес и да ни размажат. До ден днешен не изпълняват закона”, обясни Борисов.“ Неработещ парламент в парламентарна република”, обобщи ситуацията председателят на ГЕРБ.

 

“Името на партията, която купува гласове в Бобов дол е БСП“, заяви Борисов. Той попита медиите защо миналата година, в деня на размисъл, не са спазили всички закони и за Костинброд са изговорили, че всичко е ГЕРБ. „Защо в едните случаи спазваме закона, а в други – не? Вчера БСП и ДПС със съдействието на ПП „Атака”, са отказали да пуснат записа. Той не е наш, а на разследващи журналисти. Защо не го пуснат? Ясно е, че БСП, което много добре се знае – и в ТЕЦ Русе и на много места, не само подготвя, вече са извършили престъплението. Те вече са превеждали пари. Уговаряли са хора, склонявали са ги и неслучайно си направиха такава ЦИК – за да могат трите партии да прикриват грабежа”, посочи Борисов.

 

На журналистически въпрос дали самото правителство не е виновно за това, че хората си продават гласовете заради нивата на бедност, Борисов коментира, че това е последното, за което кабинетът има вина. „Правителството има вина за безработицата, за цената на тока, за фалита на НЕК и БЕХ, за лъжите, че ще строи АЕЦ „Белене”, че провалиха „Южен поток”, че им взеха правото да преговарят. Те имат толкова вини, че да им сложим тази”, каза още Бойко Борисов. „Особено сутринта слушах Таско Ерменков, че интерконекторите те са ги направили. Вие видяхте, когато направихме интерконектора на Румъния и стана готов. Или когато с комисар Йотингер и премиера Дачич в Брюксел подписахме за интерконектора със Сърбия”, посочи Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев