Осма поредна и категорична победа на ГЕРБ над БСП в Сливен

---
27.05.2014 / 13:10

Резултатът, който постигна ГЕРБ-Сливен на евроизборите над БСП, както на областно ниво, така и за всички общини, е по-висок от средния за страната и победата ни е убедителна за осми път. Това заяви на пресконференция народният представител и областен председател на партията Десислава Танева. Тя изрази задоволство от този факт и поздрави предизборните щабове във всички общини от областта. В Нова Загора победата е категорична, като разликата между ГЕРБ и БСП е 17 процента. В Твърдица ГЕРБ получи 35,8 процента от гласовете, а БСП – 23,05. В Котел ГЕРБ е втора политическа сила след ДПС с 20,9 резултат, а БСП – четвърта с 9,16 резултат. „В някои секции по квартали разликата с основния ни политически опонент БСП е три пъти в полза на ГЕРБ. В град Сливен ГЕРБ губи единствено в ромския квартал „Надежда”, където БСП печели с впечатляваща разлика, както и в квартал „Шести” в Нова Загора. По селата картината е подобна”, каза тя.

„Проведохме изключително толерантна кампания, с организирани екипи, които провеждаха ползотворни срещи по квартали и в селата. За съжаление, категоричният неформален лидер на кампанията на БСП – кметът на общината Кольо Милев, използва целия властови и административен ресурс, за да мотивира повече хора да подкрепят БСП”, подчерта Танева. Тя изрази учудването си от думите на кмета по време на днешния брифинг, че в кампанията са прилагани силови методи от други политически сили. „Смятам, че силовите методи бяха техните и нямам представа какво има предвид кмета. Той, без да е в отпуск, ежедневно и с всички общински средства ходеше на по пет-шест места, пращаха се камиони, запушваха се дупки, правеха се списъци, хора бяха заплашвани с уволнения и привиквани, че близките им ще си загубят работата, ако не гласуват за БСП. Методи, които не сме си позволявали в мандата на ГЕРБ, и които не следва да се прилагат, и които рано или късно ще отидат в историята. Кой прилагаше силови методи? Кой имаше силата на властта? ГЕРБ или БСП? Нека се видят резултатите в секциите, за които се предполага, че е имало силови методи! Те всички са в полза на БСП!”, допълни Танева.

 

Народният представител Галя Захариева заяви от своя страна, че категоричният резултат от евроизборите показва високо доверие към ГЕРБ и несъгласие с модела на управление в момента. „В кампанията си ГЕРБ заложи на експертизата, на отбора и на позитивните послания, за разлика от агресивната кампания на БСП, която доведе до катастрофален резултат за тях”, каза Захариева. Тя остро критикува организацията на работа на РИК – Сливен заради продължителното чакане на членовете на комисиите да предадат бюлетините и протоколите. Захариева призова областна администрация да намери начини да организира по-добре приемането на документацията.

 

Председателят на Групата общински съветници от ГЕРБ Димитър Митев счита, че изборите за представители на България в Европейския парламент са началото на предстоящите кметски избори догодина.

Участниците в пресконференцията бяха категорични в позицията си по отношение на поведението на управляващите след евровота, а именно – оставка и предсрочни парламентарни избори. Според Десислава Танева управлението е вредно за държавата и резултатите от изборите доказаха основателността да се искат предсрочни парламентарни избори. „По-лоша оценка от тази за един мандатоносител не мога да си представя, и не мога да си представя Станишев да реши да управлява с цената на всичко”, каза тя.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев