Бойко Борисов: Европейската комисия изпраща ужасяващи сигнали до България

---
29.05.2014 / 11:48

Това, което Европейската комисия вчера каза е катастрофа за България. Незабавна оставка, защото това е мъка за държавата, унищожаване на институциите. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Парламента. „В момент, когато Орешарски подписва за „Южен поток”, от ЕК казват, че трябва да бъде спрян. Може ли такова нещо? Ще отиде, ще защити проекта и ще каже, че ще го подпише”, обясни Борисов. По думите му, единственият разумен изход, не ултимативно е оставка, предсрочни избори. Както ни наредят хората след това да проявим зрялост, мъдрост, публично да седнем и да видим какво да правим. Председателят на ГЕРБ поясни, че за да има консултации при президента, трябва да има оставка на правителството.

 

„Това, което се опитах сега да им кажа на колегите в зала е, че не могат да не те искат в партията, в своята партията не можеш да бъдеш пръв, а искаш да си пръв в държавата. Искаш да определяш какво да се случва в държавата, като не можеш в своята партия БСП да си пръв. Адски наивно ми звучи 34 000 души да са се объркали. Това е реакцията на БСП вътре в самата партията”, коментира Борисов. Във връзка с това, че от ДПС са поискали контролиран процес, Бойко Борисов заяви, че това е, което и той казва – предсрочни избори и тогава гласа на народа и партиите, които определи, както ги определи, ще са длъжни да намерят разумно управление.

 

По думите на Борисов, не може първата партия, която и да е тя, да не участва в управлението, защото зад нея стоят най-много избиратели. Това е демокрацията. „В смешното състояние партията два пъти подред да се нарича опозиция, а тези, които са претърпели пълен крах, включително в своята партия. Ако това се беше случило в друга партия лидерът й да бъде изместен от 15-тия, не след конгрес и заседание на изпълнителна комисия, а от избирателите му и да останеш да продължаваш да искаш да управляваш при това положение е неотговорно”, посочи председателят на ГЕРБ. Той отново заяви, че кабинетът „Орешарски” не е спечелил парламентарните избори. „Кабинетът „Орешарски”, колкото и да ми е неприятно да го наричам така, защото реално няма кабинет, от първия ден не среща одобрение. Една разсипана партия като „Атака” дори не можа да влезе, да мине границата, да стои в парламента и да крепи БСП и ДПС”, допълни Борисов. Според него, единственото правилно е Станишев да се дръпне от управлението, да си стабилизира партията, да стабилизира левицата. „Да има силно в дясно, да има силно в ляво, да има силно в центъра движение и оттам всеки лидер трябва да заяви, че след изборите, за да няма избори и да съсипем държавата, защото виждате, че всеки ден ЕК изпраща ужасяващи сигнали до България на дипломатичния си език”, коментира председателят на ПП ГЕРБ.

 

На въпрос как ще се стигне до предсрочни избори, ако управляващите не подадат оставка, Борисов посочи, че ако не се оттеглят, българите трябва да знаят, че те са предизвикали националната катастрофа. „Като не се оттеглят, след това няма да присъствам на консултации между каквито и да е партии и да говорим за национално спасение”, каза още Бойко Борисов.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев