Бойко Борисов: Дупката в бюджета е близо милиард лева. Ако управляващите продължат да стоят, България ще напусне ЕС

---
04.06.2014 / 11:48

Дупката в бюджета е близо милиард лева. Tрите партии, поддържащи това правителство, са съучастници в катастрофата на държавата. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „Орешарски е човекът, който направи държавата за смях пред Брюксел и научи всички задни входове в България. Всеки ден санкции идват санкции от там. Това правителството говори открито срещу Европейския съюз! Ако управляващите продължат да стоят, нищо чудно България да напусне ЕС“, подчерта Борисов. По думите му, налице е тотален провал във финансовата политика и информацията по отношение на приходната част е качена на сайта на Министерство на финансите

 

Според Бойко Борисов управляващите залагат в енергетиката приходи, които знаят, че никога няма да дойдат. „Така направиха и миналата година и всичко се трупа на сметката на НЕК, която е 100% държавна. Освен това слушах Явор Куюмджиев да говори за американските централи. Наглостта им първо ме разсмиваше, сега се чудя тези хора нормални ли са. Само напомням на този експерт, че четири години, когато управляваше ДПС, БСП и НДСВ и можеха да направят каквото искат. Вече втора година, пета им се събира управление, една година мина, пак нищо не правят. Само с ГЕРБ се оправдават”, обясни Борисов.

 

„В работата на администрацията винаги има грешки, които сме коригирали. Тотално, когато ГЕРБ е бил на власт, няма нито едно спряно евро”, категоричен беше Бойко Борисов. Той заяви, че сега цели програми падат. По думите му, ДКЕВР се използва като политическа организация. Според Борисов правителството започва да прехвърлв провала си по кметовете. „Нима някой не е разбрал, че взимането на нови кредити, някой трябва да ги връща. ДКЕВР вдига цената на парното в четири от най-големите градове, за да пострадат кметовете на ГЕРБ – София, Русе, Варна. Това не е ли умисъл? В отчаяните си те играят по един безобразен начин срещу държавата, срещу хората”, коментира още Борисов.

 

„Историята се повтаря по един гротески начин – идва Орешарски финансов министър, батко и братко, спрени всички фондове на Европейския съюз. Идва ГЕРБ – възстановява всички фондове. Идва новата тройна коалиция – ДПС, БСП и „Атака” един по един спират фондовете”, посочи Бойко Борисов.

 

Според лидера на ГЕРБ ако всичко беше наред, както твърди финансовият министър, нямаше да теглят нови 3 млрд. „Не помните ли преди една година, какво говориха тези хора – щели да преборят контрабандата, да подобрят събираемостта и да направят какво ли не. Кое от това нещо се случи, за да могат да имат основание да го кажат. Нито едно нещо не се случи”, подчерта Бойко Борисов. Той заяви, че в момента се пишат мотивите по новия вот на недоверие срещу правителството, който ще бъде внесен утре. „Предупреждавахме многократно, че са се подготвили да вземат още над 3 млрд. дълг. Вместо да си оправят събираемостта, да се преборят с контрабандата, тръгват по-най лесния начин да задължават следващите поколения с милиарди. Тотален провал”, обясни Борисов.

 

Бойко Борисов посочи, че това правителство единствено което може да изобличава Брюксел, че работи против България, което вреди на страната ни. „Сутринта слушах Явор Куюмджиев – той вече открито говори срещу ЕС. Ако това правителство продължи да стои, нищо чудно и да предложат в един момент да напуснем съюза. За съжаление, всеки ден стоене на това правителство, генерира нови дългове, огромни при това и непоправими щети в последствие с администрацията на Брюксел за усвояването на еврофондовете”, подчерта Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев