Сливенският митрополит Иоаникий благослови Бойко Борисов и ГЕРБ

---
20.07.2014 / 12:57

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов присъства на храмовия празник на манастира „Св. Илия” край сливенското село Чинтулово. ПП ГЕРБ е дари 9 900 лева за изографисването на храма в манастира. Стенописите са направени от художничката Живка Иванова, член на Младежкия културно-просветен център "ИХТИС" в Сливен.

„Изказвам най-сърдечна благодарност на партия ГЕРБ, която даде 10 000 лева за изографисването на тази малка обител. Радваме се и благодарим за добротата и помощта на г-н Борисов и ГЕРБ към пресветата православна църква. Подкрепяме, благославяме и се молим за всички, които подпомагат православните църкви и манастири. Благодарим за помощта и молим Създателя невидимо да закриля тези добри хора, невидимо да ги подпомага и благославя, за да постигнат всички добри цели. Нека продължават да вършат велики дела”, заяви сливенският митрополит Иоаникий, който извърши света литургия в манастира със свещеници от сливенска епархия. Негово Високопреосвещенство Иоаникий благослови Бойко Борисов и пожела той и ГЕРБ да продължат благородната кауза. Борисов заяви, че ГЕРБ винаги е помагала на църквата и това ще продължи и занапред.

Бойко Борисов подари на манастира икона, изобразяваща Тайната вечеря. На събитието присъстваха народният представител и областен председател на партията Десислава Танева, представители на областното ръководство и общински съветници от ГЕРБ-Сливен. След службата в манастира те присъстваха и на събора на село Чинтулово, който се отбелязва на Илинден.

 

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев