ГЕРБ-Сливен в подкрепа на поредно спортно предизвикателство

---
23.07.2014 / 10:43

Триатлонистът Красимир Костов ще се състезава в квалификационния кръг за Световното първенство по триатлон на 27 юли в Цюрих-Швейцария. Общинските съветници от ГЕРБ в Сливен и областната организация на партията подкрепиха финансово неговото участие в надпреварата. Председателят на ”СК по триатлон Красимир Костов” Димитър Митев съобщи, че ако Костов се класира първи в неговата възрастова група, ще замине на Световното първенство в Хавай през октомври.

Над 2000 състезатели от целия свят ще премерят сили в неделя. Те са разделени в отделни възрастови групи. Красимир Костов е в групата от 55 до 59 години.

 

Участието му включва колоездене 180 километра, бягане 42 километра и плуване 3,8 км. През 2012 г. той се включи в квалификациите, които се проведоха в Германия. Тогава областната организация на ГЕРБ също му оказа финансова подкрепа. За съжаление триатлонистът се контузи по време на състезанието. През 2013 г. беше направена операция на коляното му.

 

Димитър Митев се надява, че контузията няма да повлияе на участието на Краси Костов в Цюрих и той за пореден път ще даде най-доброто от себе си, за да представи достойно Сливен и България. Митев изрази разочарованието си от липсата на подкрепа от страна на държавата за подготовката и участието на състезателя в квалификациите.

 

През 1988 година триатлонистът е вписан в Книгата на Гинес, изминавайки разстоянието от Лондон до Париж с бягане, преплуване на Ламанша и на велосипед за 32 часа. Краси Костов е на 55 години, от Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев