„Екзакта Рисърч”: ГЕРБ – 26%, а БСП – 15, ДПС – 7%, Реформаторския блок – 6%, България без цензура – 5%, АБВ – 3%, НФСБ и Атака по 2%, ако изборите са

---
25.07.2014 / 14:45

Ако изборите са днес, резултатите ще са: ГЕРБ – 26%, а БСП – 15, ДПС – 7%, Реформаторския блок – 6%, България без цензура – 5%, АБВ – 3%, НФСБ и Атака по 2%. Според проучването, ГЕРБ повишава електоралната си подкрепа с 2%, а БСП бележи спад с пет пункта. Това заяви на пресконференция Лидия Йорданова от „Екзакта Рисърч”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

11% са в полза на ГЕРБ при битка между ГЕРБ и БСП. Смяната на лидера на БСП ще повлияе много за това нагоре или надолу ще тръгне партията, много е увреден имиджът на партията. Георги Кадиев има висок рейтинг, но той не го печели от членовете на БСП. ДПС може да качи рейтинга си с над 10% процента при предстоящи избори.

На въпрос за бъдещия кабинет, 6% от българите смятат, че това ще е ГЕРБ и БСП ще управляват заедно. 19% очакват самостоятелно правителство на ГЕРБ, като в този процент влизат половината от симпатизантите на ГЕРБ. 15% посочват, че кабинетът ще е съставен от ГЕРБ и Реформаторския блок. Това и обяснява завишилия се рейтинг на Радан Кънев. 8% от българите са „за” управление ГЕРБ – ДПС, а според 7% следващият кабинет ще е ГЕРБ, Реформаторски блок и АБВ. Лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров бележи най-нисък рейтинг.

53% от българите смятат, според проучването на „Екзакта Рисърч”, че цените на тока и парното изкуствено са задържани. Този процент влизат образовани хора, заможни, живеещи в големите градове и симпатизанти на всички партии без БСП.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев