Димитър Митев, ГЕРБ: ФЛАГ не разглежда искания за заеми заради спрените програми

Димитър Митев
27.08.2014 / 17:47

ГЕРБ не подкрепи внесеното за пореден път предложение на кмета на община Сливен да поеме нов заем от близо 5 милиона лева от ФЛАГ за съфинансиране на водния проект на Сливен. Председателят на групата общински съветници Димитър Митев каза от трибуната, че становището на колегите му отново е отрицателно, тъй като няма промяна във фактическата обстановка, но особено обезпокоително е писмо от ФЛАГ, в което се казва, че в момента ФЛАГ не само, че не сключва договори, но и не разглежда искания за заеми до възстановяване на плащанията по оперативните програми и това обезсмисля предложението на кмета.

 

„От писмото се разбира още, че дори е възможно ФЛАГ да няма необходимия финансов ресурс за отпускане на средства. Тогава какво прави община Сливен, за да намери тези пари? Търсете други източници!”, каза Митев, обръщайки се към кмета и неговите заместници.

 

Според Митев някой не иска да разбере, или манипулира общественото мнение, визирайки искане на организация на строителите Общинският съвет да намери цялата сума.

 

„Имаме воден проект за 64 милиона. Досега сме дали 22 милиона. Ако теглим 5 милиона заем за дофинансиране от ФЛАГ, остават около 37 милиона... Това е проблем, г-н Милев! Ако оперативните програми не заработят и ние не получим останалите пари за водния цикъл, от къде ще намерим тези над 35 милиона? Какво правим? И нещо много важно – трябва ли да връщаме и досега вложените средства? Казвате, че водният цикъл е изпълнен на 50 процента. А другите 50 – кога ?”, каза Димитър Митев.

 

Той изрази съмнение, че може да няма пари за заравяне на разкопаните улици в града, но увери, че ако оперативните програми бъдат отворени, ГЕРБ ще гласува „за”, за да се отпуснат пари за самоучастие на общината и водният цикъл да бъде завършен.

 

След дебатите общинските съветници отхвърлиха предложението за заем.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев