Цветан Цветанов: ГЕРБ е първата политическа сила, която в предизборни кампания залага на интерактивни кампании

---
03.09.2014 / 13:37

ГЕРБ е първата политическа сила, която в предизборни кампания залага на интерактивни кампании. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на пресконференция. Според него електронният модел на управление е възможност да бъдат привлечени младите хора, които са най-иновативни, за да могат да популяризират това. „Ще бъдат направени всички информационни моменти в кампания и ще бъдат изложени всички акценти от управленската програма на ПП ГЕРБ върху тях. Залагаме на 3D материали, което е плюс за кампанията”, уточни Цветанов. По думите му, плакатите в 3D формат не се различават като цена от останалите, които не са интерактивни. „Не винаги новите технологии струват много пари, просто трябва да има потенциал, за да го реализираш”, коментира Цветанов. Той обясни, че чрез интерактивността на плакатите всеки, който борави добре с електронните способи, за да може да се информира повече от това, което вижда, а не само да гледа снимка или плакат.

 

Цветан Цветанов заяви, че всички водачи на листи са приключили със заснемането на видеовизитките си, да може да стигнат до колкото е възможно повече български граждани. „Залагаме и на гражданската инициатива, което ще бъде търсен позитивния ефект от повишаване на избирателната активност”, коментира още Цветанов.

 

IT-специалистът Симеон Велков, който е разработил приложението, разясни, че става дума за интерактивен плакат, като апликацията може да бъде свалена на всички мобилни устройства. "Това нещо е използвано за кампанията на канцлера Меркел в предишни избори. В течение на кампанията то ще се актуализира редовно с нови видеа. Освен това, след като веднъж е инсталирано, не изисква мобилен интернет. Името на приложението е "ГЕРБ", добави той. Велков уточни, че плакатът може да бъде сканиран, а апликацията може да бъде свалена от Google Play за Android. По думите му, приложението за Iphone ще може да бъде изтеглено след 7 септември. Симеон Велков обясни, че при сканирането на плаката с приложението, което в Google Play може да бъде открито под името ГЕРБ, изписано на кирилица, се стартират клипове, свързани с партията.

 

На пресконференцията стана ясно също, че ГЕРБ ще подкрепи инициатива, имаща за цел да мотивира повече граждани да гласуват. "Целта е да бъде постигната избирателна активност поне колкото през 2009 г. - около 60%. Следващото НС трябва да има необходимата подкрепа, да има представителство на всички групи в обществото. Това няма да бъде агитация за ГЕРБ, единствената цел е да се води разговор за необходимостта активността да е висока, като общество да покажем, че ни пука", коментира Елен Герджиков.

 

Освен интерактивните плакати на партията, по инициатива на ГЕРБ е създадена и страница в социалната мрежа „Facebook”, чиято цел е да бъде повишена избирателната активност, но съдържа материали, които няма да агитират избирателите да гласуват за ГЕРБ, а за политическата сила, която предпочитат.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев