Бойко Борисов: ГЕРБ ще засади 40 хил. дървета в най-засегнатите от наводненията райони

---
10.09.2014 / 19:21

ГЕРБ редуцира ресурса си по предизборната кампания за билбордове и платените съобщения, за да помогнем на пострадалите хора. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, по време на посещението си в рибарското селище Ченгене скеле в Бургас. Той уточни, че ГЕРБ помага на пострадалите от наводненията домакинства в Област Хасково, Бургас, Монтана и Добрич. „550 души сме пратили по места, всичките кандидати за народни представители помогнат на пострадалите. От сутринта ги обикаляме, отзивите са отлични”, обясни Борисов и посочи, че никой не говори нито за популизъм, нито за каквото и да било, защото се оказва реална помощ към хората. Председателят на ГЕРБ призова всички партии да се включат и да помагат. По думите му, така депутатите ще направят много добра дружба, работейки заедно, после ще си уважават в парламента и по-лесно ще приемат закони като говорим за бедствия. В бургаското рибарско селище Ченгене скеле Бойко Борисов обяви, че ще бъдат засадени 40 хил. дървета или 80 дка в най-засегнатите от наводненията райони - Монтанско, Хасковско, Бургаско и варненския квартал „Аспарухово”. Борисов сподели, че лесовъдите са му казали, че най-подходящо за това било времето след 21 септември.

 

Трима от рибарите, в пострадалото селище, получиха сглобяеми рибарски хижи, като всяка е на стойност 6 500 лв. Те ще минат по наредбата за преместваемите обекти. Партия ГЕРБ дари и 15 хладилника, 1 моторна лодка и две перални. „Парите са дарени от предизборната кампания на ГЕРБ. Такива дарения се правят във всички засегнати от наводненията райони”, посочи Борисов. Той допълни, че дарението е предадено на сдружението "Морски сговор", което да ги разпредели на най-нуждаещите се.

 

Пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов коментира поста на Кристалина Георгиева в Европейската комисия: „Честитя на Георгиева. Вицепрезидентският пост н е успех и оценка за България. Имахме ясната и точна формулировка от страна на ЕК, че това е един от най-добрите специалисти, нищо, че не е била премиер, защото премиерите, които кандидатстват за комисари, се толерират“. По думите му, всички българи и политически партии трябва да се гордеят с този пост – България има вицепрезидент на ЕК. Борисов обясни, че много проекти могат да станат с европейски средства, а не с парите на данъкоплатците. „От моята работа като премиер знам, че най-важното е бюджетът. Който държи парите, той определя политиката. 140 млрд. евро ще разпределя г-жа Георгиева. Това й е портфолиото и за разлика от другите вицепрезиденти, тя има и портфейл“, коментира председателят на ПП ГЕРБ.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев