Красимир Кръстев : ГЕРБ има амбиции за развитието на спорта

---
18.09.2014 / 10:32

ПП ГЕРБ има амбиции за развитие на спорта, допада ми политиката на партията към спортистите, спортните деятели, ръководителите и към спорта като цяло. Това заяви пред журналисти кандидатът от гражданската квота в листата на ГЕРБ-Сливен Красимир Кръстев.

Той смята, че със своя опит и стаж може да помогне в разработването на успешна програма за развитието на спорта. Една от идеите му е за законодателни промени, според които да има преференции за спонсорите и тези, които помагат на спорта.

 

Красимир Кръстев присъства на старта на тридневната Международна надпревара „Гран При Сливен 2014”, в качеството си на председател на Колоездачен клуб „Сините камъни ” – Сливен. Той се е заел с нелеката задача за възстановяване на традициите на сливенския колоездачен спорт.

 

„Идеята е да увеличим занимаващите се с колоездене и да изградим отбори във всички възрастови групи от деца до мъже и да се възвърне славата на колоезденето в Сливен. С общи усилия и с помощта на УС на клуба се намират спомоществователи и успяваме да обезпечим състезанията”, каза за Sliven-sport.com Красимир Кръстев.

Той е син на една от легендите на българското колоездене от близкото минало - Илия Кръстев.

 

„Състезанието в Сливен може да се счита като ново начало и като връщане към миналото. За краткото време, в което съм председател на клуба, успяхме да вземем колодрума, започнахме ремонт, така че колоездачният клуб вече си има свой дом. Домакини бяхме и на няколко състезания. Доизградихме създадената школа и увеличихме броя на децата, които се занимават с колоездене”, добави Кръстев.

Той поясни, че дълго е обмислял предложението да оглави преди няколко месеца колоезденето в Сливен.

 

„Но като видях, че този спорт е на нулата и колодрума все повече се разрушава, в името и паметта на моя баща, реших да поема клуба”, каза Красимир Кръстев.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев