Бойко Борисов: Трябва да решим от кой джоб да платим за НЕК

---
25.09.2014 / 18:46

Медия: Вестник „Стандарт“

- Г-н Борисов, в. "Стандарт" и БАН започват поредица от дискусии по най-важните теми в държавата. Първата от тях е енергетиката, която е и приоритет в програмата на ГЕРБ. Как ще се справите в следващо управление със задълженията на НЕК?

 

- Как да се справим? Безумието "Белене", безумието "Цанков камък", безумието VII блок на "Козлодуй". Ако щете и това, което сега се откри, че за "Южен поток" няма договорени такси, нито за преноса на газ, нито колко газ, нито откога. И за "Южен поток" държавата е подписала явно договор, в който имаме само задължения за плащания, без един ред да пише колко пари ще получи България от "Южен поток". И ние всички като папагали повтаряме - много хубаво е за България този проект. И някой, ако ни пита, защо е хубав...

 

- Има възможност за разкриване на работни места?

 

- Те и работни места не могат да се открият, след като Брюксел го е спрял и е можело през това време поне да му вдигнем цената в полза на България.

 

- Европейската комисия може да ни санкционира, ако до 2015 година не въведем либерализация на енергийния пазар?

 

- Ние затова сме написали в програмата си, че трябва да има пълна либерализация на пазара. много неща трябва да се направят.

 

- От 1 октомври ще се вдига цената на тока, но мислите ли, че което и да е правителство да дойде на власт, ще може да се справи със ситуацията?

 

- То трябва на хората да им се обясни, че когато се задължава НЕК, който е 100% техен, тези 4 млрд. близо в НЕК трябва пак да ги платят хората. От кой джоб да извадим парите, трябва всички ние да решим.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев