Десислава Танева поднесе почитания към патриарх Неофит и митрополит Иоаникий

---
04.11.2014 / 15:19

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева поздрави Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий по повод именния му ден, 75-годишния юбилей и 35 години от избирането му за Сливенски митрополит. Тя връчи поздравителен адрес на владиката от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, плакет на парламента и книгите „Екзарх Антим I – зората на парламентаризма в България” и „Учредителите” - за участниците в учредителното Народно събрание в Търново през 1879 г.

 

„Ваше Високопреосвещенство, с искрена радост и почит се обръщам към Вас, като Ви пожелавам крепко здраве и нови успехи в боголюбивата Ви дейност. Убедена съм, че като Сливенски митрополит, както и досега, вдъхновено и с присъщото Ви родолюбие ще работите за отстояването на непреходните нравствени ценности на Българската православна църква, за възпитанието на младите хора и за добруването на жителите от сливенския край”, пише в поздравителния адрес на Цецка Цачева до Сливенския митрополит.

 

Десислава Танева изрази почитта си и към Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит, който пристигна в Сливен в чест на именния ден и годишнините на владиката. Той бе придружават от членове на Светия Синод, участва в литийно шествие и с Архиереите на Българската православна църква отслужи празнична Света литургия.

В храм „Св. Димитър” бе извършен благодарствен молебен за здраве и дълголетие на митрополит Иоаникий.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев