Народните представители от Сливен: ГЕРБ даде тон на модерно и европейско политическо поведение

Галя Захариева (вдясно) и Мария Белова
24.11.2014 / 16:14

За първи път в новата политическа история на България имаме нов модел на политическо поведение, тонът на който бе зададен от ПП ГЕРБ. Това заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ-Сливен Галя Захариева. Според нея е показателен начинът, по който се проведоха преговорите на парламентарно представените политически сили за съставяне на правителство, в търсене на общи и важни приоритети за страната. По думите й, кабинетът дава шанс за стабилност и глътка въздух във всички сфери на обществения живот, за намиране на най-успешна формула държавата да бъде управлявана така, че полза да има цялото общество, каквото е желанието на хората.

 

“Трябва да се отчете този нов, модерен и европейски подход на съставяне на правителство, който започна ПП ГЕРБ. Факт е, че имаме вицепремиер, който ще отговаря за коалиционните политики, ще търси начините за всички решения, които предстои да се вземат, да имат общ момент и смятам, че това ще бъде една успешна нова практика, която ще се налага занапред при управлението на България”, допълни Захариева.

 

От своя страна народният представител Мария Белова заяви, че има надежда 43-то Народно събрание да изпълни голяма част от задачите, които са поставени пред народните представители. “Виждам желание от политическите сили за взаимна и успешна работа. Първите ми впечатления са, че партиите са си дали ясна сметка след парламентарния вот, че трябва да се работи в името на България, за да има резултат. Ще положа всички усилия да бъда полезна, да работя за страната си и да помагам с каквото мога за развитието на сливенски регион”, каза тя. Според нея е важно завършването на започналите проекти в Сливен и най-вече водния цикъл на града. За Галя Захариева като приоритет в работата й като народен представител и приемането на Закона за училищното и предучилищното образование, внесен миналата седмица в НС от ПГ на ГЕРБ.

Те потвърдиха намеренията си, че ще продължат с организирането на приемни за граждани, чието начало бе поставено от Десислава Танева.

 

“В област Сливен се наблюдава тенденция на трайно представяне на ПП ГЕРБ като партия, която удовлетворява потребностите на по-голямата част от гражданите. Ние, като народни представители от ГЕРБ, приемаме това като висока отговорност и израз на силно доверие от страна на нашите избиратели”, каза Галя Захариева. Тя благодари на всички, подкрепили ГЕРБ в Сливен на парламентарните избори и довели до поредна, много категорична победа и от името на цялата структура поздрави Десислава Танева за заемането на поста министър на земеделието и храните.

 

На пресконференцията присъстваха още общинският председател на ГЕРБ-Сливен Здравко Костадинов и председателят на Групата общински съветници Димитър Митев. Те увериха, че ще продължават да изпълняват сериозно своите ангажименти към избирателите. Важна задача пред ОС е изготвянето на добър бюджет, средствата от които да се разпределят справедливо. Според Димитър Митев, важна задача пред местното ръководство и цялата структура са местните избори през 2015 г. “Нашата цел е да имаме кмет от ГЕРБ, като трябва да изготвим конкретна програма. Предстои интересна и натоварена година, групата на ГЕРБ е сплотена и готова за работа. Готови сме за новия политически сезон и се надяваме, че следващата година по това време той ще завърши добре за ПП ГЕРБ-Сливен”, допълни той.

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев