Цветан Цветанов пред 24 часа: Да вземем пример от евреите за сплотеност вместо да се караме

---
26.11.2014 / 12:23

"Впечатляващо е, че се събраха 5500 души от цял свят- това показва сплотеността на еврейския народ. Можем само да си изведем поука, защото ние българите пилеем времето си, противопоставяйки се един на друг, вместо да търсим това, което да ни сплоти и да се придържаме към ценности, които могат да бъдат гаранция за успеха на един народ и една държава."

 

Това каза Цветан Цветанов пред "24 часа" малко след като се прибра от Ню Йорк, където беше на годишната световна среща на най-голямата еврейска организация в света “Хабат” и бе награден за работата му по атентата в Бургас.

 

"Впечатлен съм от топлото посрещане, от високата оценка, която беше дадена за България. Защото оценката с тази награда не беше за мен, а за България. Почти всички, които ме поздравяваха си припомняха историческия факт как България не позволи преди 70 години да бъдат депортирани 50 000 български евреи. Това никога няма да бъде забравено", каза още Цветанов.

 

Някои от участниците в срещата в Бруклин идвали разплакани и му благодарели за позицията за "Хизбула" след разследването на атентата в Бургас. Сравнявали това, че сме открили извършителя в лицето на "Хизбула" и Евросъюзът е приел позицията ни със спасяването на българските евреи от холокоста.

 

Отличието зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов получи по време на галавечеря в Бруклин вчера. Призът му бе връчен в знак на признателност за помощта, която е оказал като вицепремиер и министър на вътрешните работи по време на атентата на 18 юли 2012 г. на бургаското летище Сарафово и разследването му след това.

 

Цветанов е първият български политик с това отличие.

 

“Ти си пример за другите нации не само в Европейския съюз, но и по света с работата си по разследването на атентата в Сарафово и разобличаването на военното крило на “Хизбула” като извършител”, похвали Цветанов председателят на “Хабат” равин Крински.

 

Заместникът на Бойко Борисов бе специален гост на събитието, в което участваха 4000 равини и над 1500 влиятелни политици и общественици от цял свят. “Господ да те благослови за позицията ти и за работата ти. Бог да благослови децата и фамилията ти, а внуците ти дълго да носят името ти”, пожела още председателят на “Хабат” на Цветанов. Зам.-председателят на организацията равин Котларски пък го нарече “приятелю”. Цветанов получи похвала за усилията по разследването на атентата и от председателя на Кнесета на Израел Юли Еделщайн.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев