Евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова: Младите хора трябва да бъдат активни във вземането на политически решения

---
10.12.2014 / 09:29

Младите хора трябва да бъдат активни във вземането на политически решения. Такова послание отправи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова към представители на Младежката организация на ПП ГЕРБ (МГЕРБ), които са на работна среща в Брюксел. Паунова уточни, че е ключово следването на проевропейските идеи, както и възможността младите хора да намерят източник на вдъхновение, което да мотивира действията им. „За съжаление, голяма част от младите хора не се интересуват какво ще се случи след 15 години и не мислят за бъдещето си“, отбеляза още евродепутатът.

 

По време на разговора с представителите на МГЕРБ бяха обсъдени предизвикателствата пред евродепутатите. Според Ева Паунова ролята им понякога не е достатъчно добре отразявана и това е проблем не само в България. По думите й, през последната година и половина от управлението на страната е имало много лоша комуникация и не е случаен фактът, че има нереализирани пари от еврофондове. Евродепутатът от ГЕРБ отбеляза като успех срещите на високо европейско ниво на водещи фигури в партията. „Бойко Борисов и Цветан Цветанов, както и други членове на ИК на ПП ГЕРБ, пътуваха изключително много, срещаха се с политически лидери и в ЕНП, и извън нея, и наистина това имаше голямо значение. Сега, връщайки се в управлението, ние можем да започнем с много добър старт и с много добра подкрепа, поне от страна на Европа“, коментира Паунова.

По време на работната среща с представителите на младежката организация на ГЕРБ, евродепутатът очерта приоритетите за действие, като сред водещите нужди на България тя посочи решаването на проблемите в образованието. Ева Паунова отбеляза, че има нужда да се оцени доколко програмата за обмен „Еразъм +“ работи и как може тя да стане по-успешна.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев