Стотици земеделски производители се срещнаха с Десислава Танева по инициатива на народния представител от ГЕРБ Владислав Николов

---
13.02.2015 / 10:47

По покана на народния представител от ПП ГЕРБ-Плевен Владислав Николов, министърът на земеделието и храните Десислава Танева и експерти от екипа й се срещнаха със земеделски производители в град Славяново. Срещата бе инициирана от ГЕРБ, по време на изнесената приемна на депутата Владислав Николов и председателя на групата общински съветници в местния парламент Мартин Митев. Над 100 земеделски производители от Славяново и региона се възползваха от възможността за поставят своите въпроси лично пред министъра и да получат веднага компетентен и изчерпателен отговор на тях.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева поясни, че с приетата на Министерски съвет Програма за развитие на селските райони 2014-2020 се планира отваряне в края на март на мярка 4.1 –инвестиции в земеделски стопанства.

„Искам да кажа, че кампанията, която започва от първи март, е първа по нови схеми, които ги нямаше в стария програмен период с условието за правно основание”, каза министър Танева. Тя обяви пред земеделските производители, че в парламента са минали Законът за земеделския производители и този за собствеността. Министър Танева представи и своите мотиви за прилагане на правното основание за собствеността на земи. По думите й, целта е в края на 2015 всеки земеделски производител в съответен вид производство-плодове зеленчуци или животновъдство при запазване на сегашните обеми или покачване в малък процент не повече от 10, да получи за тази година по-високо плащане.

Експертите на Министерство на земеделието и храните направиха кратка презентация на програмата за развитие на селските райони, след което министър Десислава Танева отговори на всички поставени от земеделските производители въпроси. Срещата продължи повече от два часа и бе оценена като изключително полезна от участниците в нея.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев