ЖГЕРБ проведе инициатива срещу насилието над жени

---
14.02.2015 / 20:39

Женската организация на ПП ГЕРБ проведе своеобразния флашмоб в подкрепа на инициатива срещу насилието над жени. Идеята за мероприятието бе на председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и на членовете на Националния изпълнителен съвет Десислава Атанасова, Милена Дамянова, д-р Даниела Дариткова, Светлана Ангелова, Диана Тодорова, Галина Вучкова, Нели Митева, Селиме Кърджалиева, Михаела Крумова и Даниела Димова. В нея се включи председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Каузата подкрепиха и членове на Старейшини ГЕРБ от цялата страна, които са в Арбанаси за Петия си зимен университет.

Председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова подчерта, че проявите в рамките на тази кампания показват, че България се изправя срещу насилието над жени. Соколова обясни, че кампанията, под мотото "Един милиард се изправят: Революция - България" е подкрепяна от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел. По думите й, българският евродепутат отстоява позицията, че мъжете също трябва да бъдат привлечени и да се превърнат в основни защитници на правата на жените.

„Според правозащитните организации всяка трета жени стават жертва на насилие. Затова се изправяме заедно, за да спрем насилието срещу жени и момичета”, каза Десислава Атанасова. Тя обясни, че всяка година на датата 14 февруари 1 милиард души в над 200 държави организират подобни инициативи, за да изразят недоволството си срещу насилието над жени и момичета.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев