ГЕРБ-Сливен: Днес победи гражданското общество. Сесията беше фарс!

---
19.03.2015 / 12:56

 

След протести и скандална сесия кметът на Сливен оттегли предложението си за продажба на гори край Раково. Извънредното заседание на общинския съвет започна с гражданско недоволство. Пред зала „Май” протестиращи изразиха несъгласие с внесеното за шести път от кмета Кольо Милев предложение за продажба на 4 700 декара гори край село Раково. Бяха издигнати плакати с надписи – „Продажбата на гора е престъпление към поколенията”, „Гората не е за продан!”, „Общината има лош стопанин”...

Както предварително обявиха, съветниците от ГЕРБ не се регистрираха за участие в сесията в знак на категорично несъгласие с продажбата на гората, съмнения за безконтролно изсичане и нарушаване на биоразнообразието в региона. Те подкрепиха протестиращите. В началото на заседанието всички влязоха в залата.

Председателстващият на сесията Борислав Павлов каза, че има кворум от 21 съветника и предложи за гласуване дневния ред. Последва объркващо смесено гласуване – електронно и с вдигане на ръка. 20 бяха „за”, 1 – „против”. Павлов изненадващо обяви, че няма кворум и ще предложи 30 минути почивка. Последва бурна реакция от страна на съветници и граждани. Общинският съветник от ГЕРБ Керанка Стамова призова кмета на оттегли скандалното предложение. Павлов закри заседанието и даде почивка. След почивката Кольо Милев обяви, че оттегля предложението и сесията бе закрита.

 

Пародия и фарс – така определиха днешното извънредно заседание на местния парламент общинските съветници от ГЕРБ. „Оттеглянето на предложението от страна на кмета показва безсилието му и победа на гражданското общество в Сливен. Той видя, че няма подкрепа от 21 съветника и популистки го изтегли. Сесията беше фарс и пародия. Не е имало такова заседание и смесено гласуване едновременно с компютърната система и с ръка!”, каза Димитър Митев.

Според него председателстващият е показал неадекватна реакция и липса на подготовка за нормално протичане на заседанието.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев