Инфоцентърът на Мария Габриел в Сливен проведе „Час по Европа” в Начално училище „Васил Левски”

---
26.03.2015 / 17:05

Сътрудникът на Мария Габриел в Европейския информационен център в Сливен представи пред учениците от 4-ти „б” клас интересни факти за историята на Европейския съюз. Те се запознаха с ценностите на Съюза, с неговите функции и ролята му на международната сцена.

 

Четвъртокласниците проявиха любопитство към самия брой на държавите-членки на ЕС и какво е характерното за всяка една от тях. Бяха силно впечатлени от възможността, която ЕС дава на своите граждани за свободно движение, което всъщност е една от основните ценности. Днес липсата на граници между държавите от ЕС предоставя на младите хора множество възможности за пътуване, обучение, преквалификация и професионална реализация.

 

Интересът на учениците беше привлечен и от сградата на Европейския парламент, както и от интерактивния Парламентариум, позволяващ виртуална разходка из Европарламента и запознаване с процеса на работа на европейските депутати.

 

В края на открития урок беше проведена викторина с въпроси, свързани с Европейския съюз, а за всеки верен отговор учениците получаваха награда. Всички получиха като подарък образователна книжка „Да опознаем Европа” и химикал.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев