ЖГЕРБ-Сливен разпространиха плакати „Как да познаем аутизма?”. Мария Габриел подкрепи инициативата

---
02.04.2015 / 14:06

ЖГЕРБ-Сливен се включиха в кампанията по повод 2 април – Световен ден на информираност за аутизма. Представители на организацията разпространиха на лични лекари и детски заведения в града 100 плаката „Как да познаем аутизма?”. На постера са маркирани основните признаци, по които можем да разпознаем аутизъм при децата от 2 до 5 години.

„Кампанията е инициатива на ЖГЕРБ. Имаме за цел да запознаем обществото със състоянието аутизъм и да накараме хората да се замислят за семействата, в които има такъв проблем. Те имат нужда от подкрепа, обучение и конкретна грижа”, каза Галина Вучкова – член на НИС на ЖГЕРБ.

Постери се разпространяват от женските структури във всяка област на страната. Плакатът е изработен съвместно с организациите, ангажирани с диагностика и терапия на аутизма.

Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел, която е член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ, подкрепи инициативата и се включи в повишаването на информираността по проблема с аутизма чрез Информационния си център в Сливен.

 

"Здравето на децата е сред основните приоритети на Европейския съюз. Здравната стратегия на Съюза „Заедно за здраве“ насърчава инвестициите в достъп до здравеопазване като начин за намаляване на неравнопоставеността в здравеопазването и за борба със социалното изключване. Точно от това имат нужда и децата с аутизъм - да не бъдат дискриминирани въз основа на здравословното си състояние и да имат равни права с останалите си връстници. Инициативата на Жени ГЕРБ е важна стъпка именно в посока промоция на здравето и превенция срещу това заболяване. Повишаването на способността за ранна диагностика е един от начините за подобряване на здравето на децата и предотвратяване на болестта", коментира Мария Габриел.

Още снимки от новината

---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев