Бойко Борисов: Българското правителство в момента се ползва с изключително голям авторитет

---
16.04.2015 / 11:59

„Бяхме изключително добре и радушно посрещнати и от френския президент – социалист, знаете, и от премиера Валс, и от спечелилия местните избори ръководител на десницата - Саркози. Във всички посоки България се ползва с изключително голям авторитет в момента като правителство.” Това каза министър–председателят Бойко Борисов по време на днешното заседание на Министерски съвет. По думите му президентът Оланд скоро ще засвидетелства лично подкрепата си към правителството с посещение в страната.

 

„Изключително съм щастлив и действително благодаря за това, което правите през тези няколко месеца, защото резултатите започват да са много видими и много осезаеми в отношението към държавата като такава”, допълни премиерът. Той посочи, че такива жестове не се правят само заради уникалното съкровище и това, но до голяма степен е въпрос на политически решения и то на социалистическо правителство, на форлайтера на социалистите в Европа. „Посрещнаха ни, казаха и на пресконференцията сте чули много окуражаващи думи за България и за това, което правите. Така че, ни най-малко няма самохвалство в това, което казвам. Това са факти и хората ги отчитат”, каза още Борисов.

 

„Над четири милиона души от цял свят се очаква да посетят изложбата „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България“ в Музея „Лувър“ в Париж”, коментира Бойко Борисов във връзка с изложението на тракийското злато в парижкия музей. „България като държава лежи на три култури. Четири милиона ще видят това, което е изложено там. Да не говорим, че брошури на български, на английски, на френски, книги, които там се разпространяват”, посочва министър-председателят.

 

Министър-председателят Бойко Борисов призова министъра на регионалното развитие и благоустройството за ускоряване на ремонтните дейности по магистралите. Според него неудобствата, които ще бъдат създадени от промените в движението, ще бъдат разбрани, ако се работи ефективно и ритмично. „100 милиона лева са си 100 милиона, но ако падне някой мост с колите по него, тогава ще е още по-лошо. Затова – затваряме и правим”, категоричен бе премиерът по време на обсъждането на темата на днешното заседание на Министерския съвет.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев