Министър Танева: Няма страна, която да е против удължаването на срока за допустимите разходи по ПРСР 2007 – 2013

---
08.05.2015 / 09:17

„Няма страна в Европейския съюз, която да е против удължаването на срока за допустимите разходи по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013“. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева след среща с министъра на земеделието, развитието на селските райони и околната среда на Република Кипър, Никос Куялис. Министър Танева обясни, че от около месец двете страни работят по изменение на Регламента, с който ще бъде допуснато това удължаване. „На Съвета на министрите, който ще се проведе в понеделник, отново ще поставим темата, тъй като интересът на страните ни е общ и се надяваме на положително развитие, което е много важно за развитието на селските райони и успешното приключване на старите Програми в двете държави“, посочи министър Танева.

 

Сред останалите теми, които двамата министри обсъдиха бяха щетите за агросектора от руското ембарго, както и интересът от страна на Кипър, за производство на козе и овче мляко. Министрите се договориха, че темата ще бъде приключена с работна група, която ще уточни възможностите на техническо ниво.

 

„България винаги е била един стабилен и сериозен съюзник на Кипър. Ние имаме пълно съвпадение на вижданията по всички проблеми, които ние срещаме в рамките на ЕС в областта на земеделието. В целия спектър проблеми, пред които е изправена нашата страна благодаря, чрез министър Танева, на цялото българско правителство за приятелската помощ“, заяви Никос Куялис, министър на земеделието на Република Кипър.

 

Той отправи официална покана към министър Танева да посети Кипър и двете страни да подпишат меморандум, който да е от полза за земеделските производители и в общ икономически план да има положителни резултати.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев