Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) призова ЕК, ЕП и страните-членки за незабавното падане на таксите за роуминг

Ева Паунова
19.05.2015 / 16:55

„Големият брой теми, включени в новата стратегия на Европейската комисия за Единен цифров пазар, размива нейния фокус, и създава предпоставки тя да се провали и да не осъществи поставените си цели. Не трябва да допускаме да влезем в подобна ситуация като с таксите за роуминг - въпрос, който ако не намери скорошното си разрешение, би могъл да доведе до фалстарт на цялостната стратегия".

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на представянето на Стратегията на ЕК за Единен цифров пазар в пленарна зала във вторник, 19 май 2015 г. Предложението обхваща актуализиране на авторското право в информационното общество, улесняването на електронната търговия между различните страни-членки и оптимизирането на електронното управление в ЕС.

Според Паунова Европейската комисия, Европейският парламент и правителствата на страните-членки трябва с общи усилия да случат падането на таксите за роуминг в Европа. Неоправдавайки очакванията на гражданите, означава да поставим под риск не само собствения си интегритет, но и шанса на ЕС да стане глобална дигитална сила, допълни тя. Заместник-председателят на ЕК Ансип също наблегна, че са необходими незабавни и категорични действия по темата.

Отпадането на таксите за роуминг е важен приоритет за евродепутатите от ГЕРБ, които през март 2015 г. настояха за това в отворено писмо до Съвета на министрите на ЕС. На 3 април 2014 г. Европейският парламент гласува за отпадането на таксите за роуминг на територията на целия ЕС от 15 декември 2015, но все още не съществува яснота кога и дали това ще се случи.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев