Декларация на ПП ГЕРБ-Сливен

---
17.06.2015 / 13:15

Общинското ръководство на ГЕРБ-Сливен остро осъжда предприетите мерки от страна на кмета на общината Кольо Милев за освобождаване от поста на кметския наместник в село Николаево Коста Димитров Костов.

 

 

Коста Костов е кандидат на ГЕРБ за кмет на село Николаево на предстоящите местни избори и според него това е причината за уволнението му. Имаме информация, че и други кандидати на ГЕРБ за кметове на други населени места са привиквани за обяснения от кмета Милев.

 

Свидетели сме на политическа саморазправа от страна на кмета и упражняването на натиск над граждани със свободна воля и избор. Категорично се противопоставяме на злоупотребата със служебно положение от страна на Кольо Милев, при това - едва няколко месеца преди местните избори. В държава-членка на Еропейския съюз, кмет на община си позволява да използва тоталитарни методи, да погазва принципите на демокрацията и свободата на избор.

 

Безцеремонното отношение на Кольо Милев по същество е саморазправа с инакомислещите и носителите на нови идеи за промяна. Непремерените действия от казармен тип създават сериозни притеснения за административната му компетентност, принципите на управление и способността му да работи с широк кръг хора. Заповедта за уволнение по политически признак е равносилна на институционално насилие. Действията на Кольо Милев говорят за страх и безсилие, за липса на достойно поведение на политическата сцена. Нещо повече - зад подобни ходове виждаме опит да се отмести вниманието от скандалите около доклада за съмнителни практики при възлагането на обществени поръчки от неговата администрация.

 

Ние приемаме опитите за уволнение като израз на политическа репресия заради това, че някой не подкрепя политиката на кмета и заема страната на политическа сила, доказала демократичната си същност, силна воля за промяна и сериозни резултати от своето управление. Призоваваме кмета Милев за достойно поведение в месеците до 25 октомври, когато гражданите ще дадат оценката си за управлението на Общината!

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев