Милена Чолакова е новият областен председател на Жени ГЕРБ-Сливен

Милена Чолакова
19.06.2015 / 13:15

Новото ръководство на Жени ГЕРБ-Сливен беше представено на пресконференция от Галина Вучкова – член на НИС на ЖГЕРБ и досегашен председател на областната организация в Сливен. Изпълнителната комисия на ГЕРБ е утвърдила новия областен председател – Милена Чолакова, преподавател по икономика и география. Номинацията й беше издигната по време на отчетно-изборното събрание на ЖГЕРБ-Сливен през март.

Утвърдени са и общинските координатори - за Сливен е Жанета Стойчева, за Нова Загора - Соня Петрова, за Котел - Веселка Огнянова и за Твърдица - Даниела Георгиева.

„Областната организация на Жени ГЕРБ-Сливен е изправена пред предизвикателството да вземе важно участие в решаването на редица проблеми така, че област Сливен да стане една от водещите в страната. Имаме голямата подкрепа в лицето на министъра на земеделието и областен координатор на партията Десислава Танева”, каза Галина Вучкова. Тя подчерта, че дейността на ЖГЕРБ е насочена към семейните ценности, образование, възпитание на децата, проблемите на граждани с трайни увреждания, женското здраве, насилие и трафика на хора.

„Считам, че този начин на правене на политики - чрез инициативи в полза на хората, е най-смисленият и отговорен начин на поведение. Ще създадем платформа, която да бъде добър проводник на идеите и политиките ни. Другата ни основна цел е да привличаме повече хора към каузата на ГЕРБ, да привличаме известни и знакови личности, които да помогнат за реализирането на нашите идеи”, допълни тя.

 

Милена Чолакова подчерта, че за нея е чест да бъде ръководител на областния клуб на ЖГЕРБ в Сливен и ще работи в посока повече жени да се включват в благородните инициативи, насочени към обществото. Тя заяви, че е имало голям интерес към кампанията за превенция на ранната диагностика на деца с аутизъм и организираните прегледи за рак на гърдата.

Жанета Стойчева, Даниела Георгиева и Веселка Огнянова информираха за инициативите на жените от ГЕРБ по общини и предстоящите кампании.

Галина Вучкова каза, че до края на този месец предстои провеждането на кръгла маса в подкрепа на декларацията на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел за инициативата й 2016 година да бъде обявена за година за борба с насилието над жените.

„Статистиката сочи, че всяка четвърта жена в България и над 1 милион жени в Европейския съюз системно са подлагани на насилие. Много важен проблем за цялото общество, още повече, че повечето издевателства над жени се случват пред очите на деца. Проблемът е изключително сериозен и трябва да предприемем конкретни мерки, за се борим с това негативно явление”, каза Вучкова.

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев