Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев предлага нов подход при управлението на европроекти

Стоян Марков, Стефан Радев и Керанка Стамова
19.08.2015 / 15:12

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев представи на пресконференция визията си за добри практики при реализирането на европроекти. Сред основните му приоритети е той и неговият екип да приложат изцяло нов подход при управлението на евросредствата и целесъобразното им насочване спрямо най-належащите проблеми на община Сливен.

„Нов подход, който да не поставя ударението върху думата „усвояване”, а да говорим за инвестиране, да разглеждаме всеки един инвестиционен процес. Целта не е просто да се усвоят средства, а да се постигат конкретни резултати. Имаме всички ресурси да приложим този нов подход - силен екип от професионалисти и отлична комуникация с правителството. Моята визия за управлението е диалогичност. Ще инициираме дискусии с гражданите по отношение на европроектите - дали даден проект е необходим и дали е належащо изпълнението му за момента, или има по-важни и приоритетни области, към които да насочим средства, така че да постигаме максимален ефект от всеки един проект. Ще въведем ясни правила за обявяване и възлагане на обществени поръчки, ефективен контрол при изпълнението на проектите и за анализ на ефективността и постигнатите резултати от всеки един тях”, каза Стефан Радев.

Той даде пример с градовете Бургас и Стара Загора, където не просто се усвояват средства, а се инвестира в градската среда, което подобрява условията на живот.

„Нямам колебание, че можем аз и екипът ми да поставим Сливен на пътя на растежа, по който път вървят Бургас и Стара Загора, където има видими резултати и животът на хората в тези градове се променя за добро”, каза още Стефан Радев.

На пресконференцията присъстваха и народният представител от ГЕРБ-Сливен Мария Белова, общинският организационен секретар Керанка Стамова, експертът по европроекти Стоян Марков и Георги Николаев от МГЕРБ.

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев