Стефан Радев: „Общината вече ще използва местни фирми като подизпълнители”

---
07.10.2015 / 16:45

На среща между Стефан Радев – кандидат за кмет от ГЕРБ и местни представители на строителния бранш, днес бяха обсъдени предизвикателствата пред сектора в Сливен. Най-същественият проблем пред строителите е високата задлъжнялост на Общината към тях, което изправя фирмите пред сериозен проблем с оцеляването им. Това налага освобождаването на персонал и забавя плащанията към трети страни.

Като сигурен фактор, че икономиката на Сливен е в застой, строителите отчетоха липсата на търсене и продажба на жилища, на фона на национално покачване на цените и продажбите на имоти.

Относно лошата инвестиционна среда те заявиха, че Общината не обръща никакво внимание на потенциалните инвеститори. Дори някой все пак да се опита да развива бизнес, инвестиционните книжа се бавят между 1 и 2 години, което е недопустимо.

Санирането е друга пропусната възможност за сливналии. В други градове, например Благоевград, има санирани сгради по европейските програми, а в Сливен процесът е стигнал само до обявяване на конкурс за подбор на изпълнител за обследване на сградите.

Добрите идеи, около които се обединиха Стефан Радев и строителните предприемачи, са свързани с използването на местни фирми като подизпълнители на европейски и общински проекти. Така ще се стимулира местната икономика и ще се намали безработицата. Ще се работи сериозно за изчистване на задлъжнялостта на Общината към фирмите. Сред приоритетите е сформирането на млад и динамичен екип в Общината, който да е наясно с механизмите на европейското финансиране, да познава програмите, да знае чужди езици и да работи добре в услуга на гражданите и бизнеса.

Срещата беше организирана от кандидатите за общински съветници Георги Стоянов и Здравко Костадинов. Те отбелязаха, че добрите идеи и практики могат да се реализират, само ако сливналии изберат Стефан Радев и силната листа на ГЕРБ под номер 8 в бюлетините.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев