Председателят на Народното събрание Цецка Цачева посети Сливен

---
16.11.2015 / 16:42

Над 1 000 ученици от Сливенска област участваха днес в среща на клубовете „Млади възрожденци", която се проведе в Града на стоте войводи. В присъствието на официалните лица те получиха своите членски карти, представиха клубовете си и вижданията си за бъдещето на страната ни. С патриотичен рецитал и песен за Апостола децата изразиха желание да се ръководят в постъпките си от делата на великите ни предци. Сред гостите на форума бяха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, народните представители от ГЕРБ-Сливен Мария Белова и Галя Захариева, кметът на Сливен Стефан Радев, областният управител Димитър Сяров, председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски" - Васил Василев, началникът на РИО Сливен Бисерка Василева-Михалева и др.

 

Кметът Стефан Радев приветства младите патриоти, като подчерта, че Сливен винаги е бил огнище на духовност и патриотизъм и днешното начинание е продължение на тази традиция. „Днес хилядите ваши стъпки са дошли до тази зала, за да продължат същия път, да съпреживеят мисълта за принадлежност към едно национално наследство, разпалено от Паисий Хилендарски и довело до възкръсването на българската държава след столетия на забвение", каза още той. Стефан Радев призова децата да работят заедно и по свой начин, използвайки новите технологии, които все повече обединяват хората, да проправят нов път, с нови стъпки, към едно по-добро съжителство, към една достойна и успешно развиваща се България.

 

Поздрав към младите възрожденци отправи и председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя изрази благодарност към тях, че с действията си пресътворяват славните страници от нашата героична история през погледа на днешния ден. По време на срещата председателят на Народното събрание даде началото на конкурса за есе „Моите народни будители". Всички клубове получиха като подарък от Цецка Цачева раница с лика на Васил Левски и книга „Началото на българския парламентаризъм".

 

Председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски" Васил Василев връчи грамоти на признателност за работата им по развитието на клубовете „Млади възрожденци" и златни медали с лика на Левски на началника на РИО Сливен Бисерка Василева- Михалева, Кристиана Станкова от РИО Сливен и Дора Ескидарова - председател на Общински комитет „Васил Левски" Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев