По предложение на ГЕРБ-Сливен общинските съветници намалиха заплатите си

сесия 18.12.2015 г.
18.12.2015 / 12:30

С 32 гласа “за”, нула “против” и един “въздържал се”, Общинският съвет в Сливен гласува предложението на Групата на ГЕРБ за намаляване на възнагражденията на общинските съветници. Това стана по време на заседание на местния парламент днес. “На фона на голямата финансова задлъжнялост на общината и поетите ангажименти към нашите избиратели, предлагаме намаляване на възнагражденията на общинските съветници”, пише в мотивите на предложението.

Днес се реши заплатите на съветниците да не бъдат повече от 28 на сто от брутното възнаграждение на председателя за съответния месец, а досега те получаваха 70 процента.

 

ГЕРБ-Сливен подкрепи предложението на кмета на общината Стефан Радев за промяна в Наредбата за определяне на местните данъци и такси. “Основната причина е лошото финансово състояние на общината и тежката задлъжнялост, предизвикани от грешни и неразумни управленски решения”, заяви от трибуната на местния парламент Георги Стоянов - председател на Постоянната комисия по бюджет и финанси.

Той посочи, че общата задлъжнялост на общината е 40 милиона лева. Само задълженията към доставчиците на детски ясли, градини и социален патронаж са 1,5 милиона лева и съществува реална опасност тези заведения да останат без необходимите консумативи. Това може да доведе до спиране на нормалното им функциониране.

“Тези факти и обстоятелства правят ситуацията крайно критична и налагат прилагането на тази непопулярна мярка, а именно корекция на ставките на данък “недвижими имоти” и МПС. Целта на всички нас, общинските съветници в този мандат, е да спрем потъването на общината, да подобрим финансовото й състояние и да наложим строг контрол върху разходването на общинските средства”, каза Стоянов. Общинският съвет прие предложението за промяна в Наредбата.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев