Представители на ГЕРБ-Сливен посетиха събора ”Зимни празници” в Мечкарево

---
26.12.2015 / 13:27

16-ят Регионален фолклорен събор ”Зимни празници” в село Мечкарево беше открит от кмета на Сливен Стефан Радев. Той поздрави присъстващите и със светлия празник Рождество Христово. „Пожелавам много здраве, успешна година и сили да се справяме с предизвикателствата. Щастлив съм, че днес сме тук, за да присъстваме на поредното издание на празниците в Мечкарево. Всички ние сме участници в запазването на традициите, което е много важно, защото, докато пазим традициите си, България ще я има”, каза Стефан Радев. Той благодари на кмета на село Мечкарево Георги Стоянов /ГЕРБ/ за усилията, които полага за провеждането на празника и превръщането му в традиция.

От своя страна Георги Стоянов заяви, че съборът вече 16-та година приобщава все повече почитатели на българския фолклор. „Провеждането на събора цели да стимулира възпроизвеждането на българската песен, да съхранява и разпространява българския фолклор, защото нашият народ има своите традиции, които поддържа в годините”, каза кметът на Мечкарево.

Тази година в събора участват над 300 самодейци от 25 състава от различни краища на страната - Сливен, Ямбол, Димитровград, Търговище и др. Те представят зимни обичаи от Игнажден до Бабинден.

Гости на празника бяха още министърът на земеделието и храните Десислава Танева, народният представител от ГЕРБ-Сливен Мария Белова, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, секретарят на общината Валя Радева, зам.-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, общински съветници и др.

Още снимки от новината

---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев