Христо Котов: Време е Сливен да се нареди до най – развитите градове в България

---
19.01.2016 / 11:37

Интервю с общинския съветник от ПП ГЕРБ – Сливен Христо Котов. Той е член на Постоянната комисия по бюджет и финанси, зам. –председател на Комисията по общинска собственост и местно самоуправление и член на Комисията по развитие на населените места.

 

- Какви са впечатленията ви от работата на ОБС – Сливен ?

- Въпреки пъстрия състав на общинския съвет, комуникацията между съветниците е много добра. Намираме диалог и се обединяваме около важните проблеми, касаещи града, тъй като интересите на хората са водещи в нашата работа. В този мандат има много млади съветници, като пример за това сме аз и Георги Николаев от ГЕРБ. Работата на съветниците не се съсредоточава само по време на сесиите на общинския съвет, но и в неговите комисии. Аз съм член на Постоянните комисии по финанси, бюджет, икономическо развитие, местно самоуправление и общинска собственост и развитие на населените места.

- Вие сте един от най – младите общински съветници в ОБС – Сливен. Как един млад човек вижда развитието на Сливен ?

- Безспорно е време Сливен да се нареди до най – развиващите се градове в България. Мисля, че с много работа това ще се случи. Младите хора в града доказаха, че имат капацитет, за да работят за неговото развитие. Виждам, че много от тях искат да останат в Сливен и да се развиват тук. ГЕРБ показа, че дава шанс на младите и способни хора. Като член на младежката организация на партията мога да кажа, че успяхме да реализираме редица инициативи с обществена насоченост. Като представител на местния парламент имам удоволствието да съм част от група общински съветници, която работи в сътрудничество с Младежки дом – Сливен и Младежки общински съвет. От тях черпим идеи за развитието на младежките политики в Сливен. В тези млади хора виждам желание за промяна на града към по – добро.

- Какво беше първото нещо, което направихте в качеството си на общински съветник ?- Първото нещо, което групата общински съветници от ПП ГЕРБ – Сливен направи, е да изпълни поетия си ангажимент за намаляване на заплатите на общинските съветници. Радвам се, че това наше предложение бе подкрепено и от останалите политически групи и бе прието. Сега размерът на възнаграждението е в размер на една минимална работна заплата.

- Вие сте зам . - председател на Комисия по общинска собственост и местно самоуправление, кои са основните насоки в работата на комисията ?

- В Комисията по общинска собственост се разглеждат предложенията за отдаване под наем и продажба на имоти общинска собственост. Общината продава имоти към които има инвеститорски интерес или такива имоти, от които общината няма дивиденти. Тоест, не се продават икономически изгодните имоти, които могат да бъдат отдадени под наем и да носят приход на администрацията.

- Какви са вашите впечатления от Комисията по развитие на населените места?

- Комисията по развитие на населените места бе създадена в този общински съвет. Нейното основно предназначение е да разглежда проблемите на малките населени места. Безспорно в селата има множество проблеми, които смятам, че благодарение на тази комисия ще бъдат разрешени. Чрез комисията ще има по – активен диалог с населените места.

- Освен общински съветник вие сте и член на НИС на МГЕРБ. Кои са приоритетите в работата на младежката организация на местно ниво ?

- Младежката организация на местно ниво се занимава активно с инициативи, както вече споменах с обществена насоченост. Радвам се, че през миналата година успяхме да реализираме над 30 такива инициативи. Част от тях бяха свързани с изготвянето на мащабен информационно – туристически проект. Активно участваме в кампаниите по залесяване и почиствана на общината, а също така и в Националната кампания „Капачки в действие“, чрез която подпомагаме деца в неравностойно положение. Предстои и през тази година да реализираме редица кампании, надявам се че те ще бъдат полезни за развитието на града ни.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев