Георги Стоянов: Проектобюджетът на община Сливен е добре балансиран, оптимистичен и единственият възможен

----
28.01.2016 / 16:57

Проектобюджетът на община Сливен е добре балансиран, оптимистичен и единственият възможен, каза по време на сесията на Общински съвет – Сливен Георги Стоянов, общински съветник от ГЕРБ – Сливен и председател на постоянната Комисия по финанси, бюджет, икономическо развитие. На заседанието общинските съветници приеха основния финансов документ за 2016 г. Той цели да осигури стабилност на общината, да спомогне за разплащането на съществуващите задължения, както да осигури средства за изпълнението на договори по оперативните програми, да развие и усъвършенстване на социалната и техническа инфраструктура. Групата на ГЕРБ в ОБС – Сливен и кмета на града Стефан Радев, декларираха, че са поели ангажимент да бъде направено кръстовището на Розова градина и това ще бъде изпълнено. При последваща актуализация на бюджета, в него ще бъдат предвидени средства за довършване на зала “Сливен”.

Планираните приходи в основния финансов документ са приблизително в размер на 96 млн. и 900 хил. лева. Приходите за местни дейности са в размер на 50 млн. и 150 хил. лева. Приходите за държавни дейности са в размер на 46 млн. 755 хил. лева. Разходите общо за 2016 г. са 96,900 млн. Структурата на разходите включва: Разходи за делегирани от държавата дейности. Общият обем за финансиране на делегираните от държавата дейности е в размер на 46,750 млн. В сравнение с планираните за 2015 г. тези разходи се увеличават с 4,8 %. Разходите за местни дейности са в размер на 50,150 млн. лв.

При планиране на разходите за местните дейности е спазено изискването размерът на разходите да бъде равен на размера на приходите с общински характер, като текущите разходи се финансират с обичайните текущи приходи от местни данъци, такси и услуги, а инвестиционните разходи основно се финансират с приходи от продажби на общинска собственост, преходни остатъци и собствени приходи на второстепенни разпоредители с бюджета. На сесията общинските съветници приеха и новата структура на община Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев