Съветниците от ПП ГЕРБ-Сливен присъстваха на 15-тото издание на регионалния празник „Златна праскова- 2016"

---
28.07.2016 / 15:18

Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Сливен присъстваха на 15-тоти издание на регионалния празник „Златна праскова- 2016", който се провежда в село Гавраилово под патронажа на министър Десислава Танева. Тя приветства присъстващите и отправи призив да се уважава труда на земеделеца и обяви, че се отчита ръст във всички категории в земеделското ни производство. Според нея това се дължи на схемите за обвързана подкрепа. "Надявам се, че всичко това ще позволи да отчетем по-високи добиви, земеделците да имат добри доходи, а за всички граждани и потребители - повече българска продукция", каза министър Танева. Тя отбеляза, че производителите на праскови остават в групата на най-високо подпомогнатите плодове от трайните насаждения. Десислава Танева посочи, че се очаква по-висок добив на праскови от около 16 процента. Събитието се организира от Община Сливен, Министерство на земеделието и храните, Кметство - село Гавраилово, Народно читалище „Слънце 1928", Институт по овощарство - Пловдив, Организация на производителите на праскови „Българска праскова" ООД и Национална служба за съвети в земеделието. "Златна праскова".

"Целта на празника е да обедини веселието, фолклорното наследство и всеотдайния труд на хората", каза кметът на село Гавраилово Димитър Андреев. Според него празникът съхранява културните традиции и обединява съвременните научни постижения и богатото фолклорно наследство.

Според кмета на община Сливен Стефан Радев празникът "Златна праскова" се е превърнал в истинско средище на Долината на прасковите. Сред официалните гости на откриването на празника бяха още председателят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев, заместник-кметът Пепа Чиликова, заместник-областният управител Камен Костов, общински съветници и много гости.

За пета поредна година Национална служба за съвети в земеделието в рамките на празника "Златна праскова" обяви конкурс за най-добре поддържана плододаваща прасковена градина. Седем земеделски производители, отглеждащи прасковени насаждения, са заявили желание за участие в конкурса. Днес бяха обявени и наградени победителите в надпреварата. На първо място се нареди Марина Лесева от град Сливен, на второ място бе отличен Георги Хаджийски от село Ковачите, а на трето място - Дичо Мавродиево от село Мечкарево.

Още снимки от новината

---
---
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев