Преизбраха евродепутата Мария Габриел от ГЕРБ/ЕНП за заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент

---
16.11.2016 / 15:38

Евродепутатът от делегацията на ГЕРБ в Европейския парламент Мария Габриел, досегашен зам.-председател на Групата на ЕНП по въпросите на Средиземноморието, Близкия Изток и Северна Африка, беше преизбрана днес с мнозинство за следващ мандат като зам.-председател на най-голямата парламентарна група в Европейския парламент. Тя спечели признанието на колегите си с активна и резултатна работа, която допринесе за засилване на сътрудничеството на групата със съседните на Европа региони. Това е от ключово значение в контекст на миграционната криза, тъй като от мира и стабилността на най-близките на Европа съседи зависи до голяма степен стабилността и сигурността на европейските граждани.

 

„Благодаря за доверието на Групата на ЕНП и високата оценка на досегашната ми работа. Заедно с целия екип на Председателството на групата успяхме да изведем като приоритет сътрудничеството с южните ни съседи. Инвестирането в регионите на юг от Европа е инвестиция в стабилизирането на тези страни, а оттам и в собствената ни сигурност и стабилност на ЕС. Партньорството с тези региони е повече от важно за управлението на миграционните потоци, за предвиждането и предотвратяването на заплахи за сигурността. Необходимо е да се справим с корена на проблемите в Средиземноморието, преди те да станат европейски проблеми от още по-голям мащаб“, коментира Мария Габриел след преизбирането й.

 

Тя направи равносметка на постигнатите резултати за последните две години и половина в областта на евро-средиземноморската политика. Групата на ЕНП се позиционира като фактор чрез приетите позиции по отношение на миграционната криза, регулярните срещи с посланиците на средиземноморските държави в ЕС, дискусиите с комисаря за политиката на съседство Йоханес Хан, мисиите на групата в южни страни, множеството конференции с високопоставени представители на европейските институции и страните от Средиземноморието. Благодарение на всичко това, Групата на ЕНП днес се счита за пълноправен партньор на Съюза за Средиземноморието.

 

„Всички резултатни инициативи, предприети през досегашния ми мандат като зам.-председател на Групата на ЕНП, са в основата на решимостта ми да продължа да работя за постигането на един по-стабилен, демократичен и проспериращ евро-средиземноморски регион. Ще продължа да отстоявам позицията на Групата на ЕНП като надежден партньор и движеща сила на евро-средиземноморската политика, където проектите се основават на партньорство и общи интереси“, заяви още Мария Габриел.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев