Тодор Начев, ГЕРБ-Сливен: Номинираните кандидати за народни представители са доказани професионалисти

-----
07.02.2017 / 15:22

Интервю с Тодор Начев – председател на Групата общински съветници от ГЕРБ-Сливен

 

- Г-н Начев, на последното заседание на Общинския съвет беше обявено, че Вие сте новият председател на Групата общински съветници от ГЕРБ. Каква е причината за промяната?

 

- Причината е в решение, с което в началото на мандата въведохме ротационен принцип - да имаме нов председател на групата на всеки 6 месеца. Това значително облекчава дейността ни и разпределението на ангажиментите на всеки от нас. Една демократична идея, която ние реализираме на практика и смятам, че оптимизираме още повече своята работа.

 

- Преди дни общинската организация на ГЕРБ проведе събрание, на което бяха издигнати номинациите на кандидати за народни представители. Прави впечатление, че сред тях няма нито едно име на общински съветник. Защо?

 

- Когато започнаха разговорите за определяне датата на събранието, нашата група излезе с предложение в листата да не бъдат включвани общински съветници и информирахме за това ръководството. Всеки от нас е в местния парламент и изпълнява своите задачи отговорно, с предварително поетите ангажименти към избирателите. Необходимо е да покажем и другите хора, които следват и подкрепят нашата политика, които имат какво да дадат на обществото, и които също заслужават да се включат в надпреварата за спечелване на доверието на гражданите. Смятаме, че сред кандидатите за народни представители трябва да има нови лица, които могат да разчитат на нашата подкрепа и опит. Номинираните кандидати са достойни за уважение, всеотдайни, с доказан професионализъм и опит.

 

- Какъв резултат очаквате за Сливен?

 

- Най-напред очаквам една трудна кампания. Призовавам политическите партии към честност, коректност и почтеност. Оптимист съм, защото българите са трезво мислещи хора и могат да преценят кой ги залъгва и кой работи реално. ГЕРБ може да даде растеж, развитие и икономическа перспектива на страната. Предлагаме реалистична програма и знаем, че постигаме това, което планираме предварително и надграждаме постигнатото. Народните ни представители винаги са били много активни и благодарение на техните усилия интересите на Сливен са защитавани. ГЕРБ-Сливен помогна много на общината и има още какво да даде.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев