Кръгла маса за земеделието отчете успехите на ГЕРБ и набеляза приоритети за новия мандат

-----
22.02.2017 / 12:36

Кръгла маса на тема "Конкурентоспособно и пазарно ориентирано земеделие" се провежда днес в Сливен. Форумът е организиран от Сдружение "Граждани за европейско развитие на България" и фондация "Ханс Зайдел".

Проявата бе открита от Мария Габриел, вицепрезидент на групата на ЕНП в Европейския парламент, кмета на Сливен Стефан Радев и Десислава Танева, областен координатор на ГЕРБ-Сливен и земеделски министър в периода 2014-2017 г. В работата на кръглата маса взимат участие председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и доскорошният финансов министър Владислав Горанов.

Стефан Радев изрази удовлетворение, че Сливен е домакин на събитието заради традициите и потенциала на региона в сферата на земеделието. Мария Габриел припомни високата оценка на ЕС за България в областта на земеделието през последните две години - признание за работата на Десислава Танева и нейния екип за защита на националния и европейския интерес.

Десислава Танева отчете добрите резултати в селското стопанство при управлението на ПП ГЕРБ в периода 6 ноември 2014 - 26 януари 2017 година и представи акценти за следващия мандат: "Какво постигнахме през тези две години - таван на плащанията, пренасочване на финансов ресурс към малките и средни предприятия в условията на диалог. Резултатите с една дума - ръст. Ръст във всичко: използвана земеделска площ, зеленчуци и оранжерии, площи в системата на контрол на биологично производство, трайни насаждения, процент постоянно затревени площи, животни.

Предлагаме продължение на политиките, които започнахме: приоритизиране на секторите, подкрепа на малките и средни предприятия, акцент върху достъпа до пазари на земеделските производители".

Събитието предизвика голям интерес от страна на земеделски стопани от цялата страна. Сред темите, които се обсъждат на кръглата маса, са поземленият кодекс, като основа за устойчиво развитие на земеделските стопанства, електронизацията на административното обслужване в земеделието, укрепване на мястото на производители и преработватели в агрохранителната верига и др.

Заключенията от днешния форум ще бъдат включени в Програмата на ПП ГЕРБ в сектор "Земеделие, храни, рибарство и гори" за мандат 2017 – 2021.

 

 

Още снимки от новината

-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев